Mam problem ze sformatowaniem dysku twardego w komputerze. Aktualnie pracuje on pod Win98SE, ale ponieważ po wielu (de)instalacjach różnych programów pozostały liczne "śmieci", chciałbym sformatować ów dysk. Po włożeniu płyty do napędu i ponownym uruchomieniu komputera system "nie zauważa" płyty i jak gdyby nigdy nic uruchamia sie normalnie. Kiedyś pojawiało się menu instalatora, ale teraz (po wymianie baterii na płycie głównej) przestało. Podejrzewam reset BIOS-u, ale nie jestem tego pewien, podobno działa format z poziomu DOS-a. Przepraszam za "lamerskie" pytanie, ale do tej pory jakoś nie przyszło mi robić tego typu rzeczy. Bardzo proszę więc o "łopatologiczne" wyjaśnienie problemu i pokazanie właściwej drogi, ponieważ na razie boję się grzebać w BIOSie, chyba że z dokładną instrukcją
W miarę możliwości proszę o szybką odpowiedź, bo komputer jest mi bardzo potrzebny, a programy, które chcę na nim zainstalowć, raczej nie pójdą pod Linuxem, któy mam na drugim komputerze-chcę ponownie "wsadzić" tego samego Win98.
Z góry dziękuję za odpowiedź,
Pozdrawiam
Przemotronik