Hi.
Czy ktoś uruchomił już kolorowy wyświetlacz z kursu EdW? (chyba tak)
Ja ostatnio to zrobiłem, może późno. Ale..
Dlaczego ten wyświetlacz tak słabo widać. U mnie jest jakby cały ciemny, czy to jest normalne?
POdświetlanie trochę mało pomaga.
W porównaniu z wyświetlaczem czarno-białym z LCD3310 jest o wiele gorzej.
Czy możecie mi napisac jak to u Was wygada?
Czy jest to wina samego wyświetlacza, czy moze lepiej było go nie wyciągac z tej ramki?
LCD kolorowy z kursu EdW, słabo widoczny obraz
Czyli spróbować cos zmienić. A wiesz może w jakich bezpiecznych granicach?
I pytanie z innej beczki, z jakiego programatora i prog. ster. korzystasz? Bo jak ja używam Bascomowego programu z programatorem STK200 cągle wyskauje błąd programowania. Tzn. po zaprogramowaniu rozpoczyna się weryfikacja i zawsze jest komunikat Difference at 0200, przy czym ta wartośc jest zawsze różna.
I pytanie z innej beczki, z jakiego programatora i prog. ster. korzystasz? Bo jak ja używam Bascomowego programu z programatorem STK200 cągle wyskauje błąd programowania. Tzn. po zaprogramowaniu rozpoczyna się weryfikacja i zawsze jest komunikat Difference at 0200, przy czym ta wartośc jest zawsze różna.
- Aro
- Użytkownik
- Kontakt:
Co do bezpiecznych granic to niewiem, ale próbuj delikatnie zmieniac.
Programator bascomowy ...pamiętam ten koszmar. Nie mówię że jest zły, ale ja miałem z nim te same kłopoty co ty. Używam teraz ISP Proga, programuje bez zarzutu. Jest jeszcze Ponny Prog, trochę bardziej zaawansowany, jednak w tym pierwszym łatwiej i szybciej się programuje.
Programator bascomowy ...pamiętam ten koszmar. Nie mówię że jest zły, ale ja miałem z nim te same kłopoty co ty. Używam teraz ISP Proga, programuje bez zarzutu. Jest jeszcze Ponny Prog, trochę bardziej zaawansowany, jednak w tym pierwszym łatwiej i szybciej się programuje.
Czy masz może na myśli układ na podstawie AVR910, bo jeśli tak to powiem Ci że jak dotąd nie udało mi się go uruchomić. Coś jest u mnie z portem com, ze nie chce działać z tym układem dopasowania napięć na tranzystorach, a używając układu MAX232 też klapa bo ten za to nie radzi sobie z taką duża prędkością transmisji. Sporo nerwów nie to kosztowało i leży teraz w kącie.
Więc szczrze mówiąc nie mam dobrego programatora. Słuszałem o AVRDUDE i nakładce graficznej. Właśnie go ściągnałem, ale przy uruchamianiu czepia się bibloteki usblib.dll, ktorej nie mam i nie potrzebuję bo chciałem użyć STK200, ale nie mogę znaleść w sieci jakiejś innej wersji. Jest to koszmar.
Więc szczrze mówiąc nie mam dobrego programatora. Słuszałem o AVRDUDE i nakładce graficznej. Właśnie go ściągnałem, ale przy uruchamianiu czepia się bibloteki usblib.dll, ktorej nie mam i nie potrzebuję bo chciałem użyć STK200, ale nie mogę znaleść w sieci jakiejś innej wersji. Jest to koszmar.