Witam,
Chciałem Was zapytać, jaki jest najlepszy Waszym zdaniem sposób transmisji na odległość do 1km. Chodzi mi o przesyłanie bardzo prostych sygnałów, typu włącz/wyłącz. Nadajniki 433Mhz o ile wiem, nie sprostają temu zadaniu, gdyż to za duża odległość.
Transmisja danych.
Ano nie sprostaja... Najlepszym (najdrozszym tez) rozwiazaniem sa moduly GSM. Kupujac stary telefon typu Siemens C35 mozesz "puscic strzalke" do niego i w docelowym ukladzie zostanie odebrany komunikat o polaczeniu i podany zostanie numer telefonu, z ktorego dzwonisz. Wszytkie te informacje mozna odebrac via RS232.
-
000andrzej
- Użytkownik
A typowo profesjonalnie można zastosować komunikację radiomodemami np firmy SATEL http://www.astor.com.pl/www/Download/Ce ... _Satel.pdf
Współprcuje z dowolnymi sterownikami przemysłowymi, można nimi realizować zbieranie danych z odległych stacji bez konieczności obsługi, sterowanie alarmami itp...
Współprcuje z dowolnymi sterownikami przemysłowymi, można nimi realizować zbieranie danych z odległych stacji bez konieczności obsługi, sterowanie alarmami itp...