Witam Wszystkich,
No właśnie, tak jak w temacie. Nie tak dawno zapytano mnie o taką możliwość, a mianowicie czy można w 'jakiś' sposób przetworzyć film nagrany na starym kaseciaku VHS do płyty DVD?
Oczywiście wszystko to jest elektronika i da się... pytanie tylko, w jaki sposób?
Myślałem o analizie obrazu (i dźwięku) nagranego na kasecie VHS, podłączyć (hmmm... jakoś?) odtwarzacz poprzez przetwornik A/D do komputera i zapisać odebrane dane na dysku w postaci cyfrowej. Następnie dane te uporządkować do formatu oczytanego dla odtwarzaczy DVD i to co nam wyjdzie nagrać na tę właśnie płytę.
Jak myślicie czy coś takiego miałoby rację bytu i czy ktoś byłby chętny współpracować nad tego typu projektem? Ja jestem otwarty na propozycje i bardzo chętnie wysłucham waszej opinii na ten temat.
Pozdrawiam,
spark
Konwerter VHS ---> DVD
Darek, cel szczytny tyle że domowe wykonanie zupełnie nieopłacalne.
Od poświęconego czasu począwszy a na kosztach skończywszy....
Tak jak pisze c4r0... http://allegro.pl/search.php?string=karta+tv
Zrobienie urządzonka, które w czasie rzeczywistym obrobi zespolony sygnał video,
jakoś to prześle do PC, potem oprogramowanie, które takie dane skonwertuje do
zjadliwego dla odtwarzarek formatu...uff, dość potężna sprawa.
Od poświęconego czasu począwszy a na kosztach skończywszy....
Tak jak pisze c4r0... http://allegro.pl/search.php?string=karta+tv
Zrobienie urządzonka, które w czasie rzeczywistym obrobi zespolony sygnał video,
jakoś to prześle do PC, potem oprogramowanie, które takie dane skonwertuje do
zjadliwego dla odtwarzarek formatu...uff, dość potężna sprawa.
No cóż, chyba nie pozostaje mi nic innego jak tylko się z Wami wszystkimi zgodzić.
Nie ma sensu porywać się na coś większego od siebie... zwłaszcza jeśli to coś jest już dostępne i w miarę tanie.
Byłem po prostu ciekaw jakie są możliwości w tym kierunku i czy w ogóle warto...
Dzięki za wszystko,
Miłego
Nie ma sensu porywać się na coś większego od siebie... zwłaszcza jeśli to coś jest już dostępne i w miarę tanie.
Byłem po prostu ciekaw jakie są możliwości w tym kierunku i czy w ogóle warto...
Dzięki za wszystko,
Miłego