Diora WS442 - pomysl na zmiane przyciskow
Diora WS442 - pomysl na zmiane przyciskow
No wiec tak, mam ten wzmaczniacz wraz z korektorem + kaseciak ale zostal rozebrany, bebechy sa wszystkie do niego i teraz wpadl mi do glowy pewien pomysl, gdyz w kaseciaku przyciski sa cyfrowe, czy da sie je wstawic do wzmaka zamiast tych analogowych? Jesli tak to czy jest to trudne do wykonania i czy wie ktos jak to zrobic? Prosze o pomoc.
-
ZbeeGin
Układu z magnetofonu nie da się przenieść do amplitunera, gdyż cała logika w magnetofonie ma inne zadania niż tylko proste przełączniki elektroniczne.
Są scalone układy spełniające funkcje elektronicznych przełączników wejść audio. Dla przykładu:
LC7818 - bardzo fajny ze sterowaniem LED
NJM2750 - prosty z dwoma przyciskami.
Są scalone układy spełniające funkcje elektronicznych przełączników wejść audio. Dla przykładu:
LC7818 - bardzo fajny ze sterowaniem LED
NJM2750 - prosty z dwoma przyciskami.
Aha, a czy koszt zrobienia takiego ukladu bedzie duzy? I jeszcze doszedl mi problem, podcas gdy diora lezy rozebrana podczas sluchania gdzies mi sie zrobilo zwarcie (z pomoca czegos metalowego polozonego przez brata na wierzy) i nie dziala. Wymienilem bezpiecznik glowny i przy potencjomentrze ale dalej nic, nie gra i nie swieci, co moze byc przyczyna?
-
ZbeeGin
Myślę, że nie. Spójrz na schemat aplikacyjny kostek to będziesz wiedział jak dużo potrzeba jeszcze elementów dodatkowch. Polecam ten pierwszy, bo będziesz mógł wykorzystać LED-y nad przyciskami również.Pisklak pisze:Aha, a czy koszt zrobienia takiego ukladu bedzie duzy?
Napisz temat w dziale Serwis. Nie będziemy tutaj zaśmiecać.Pisklak pisze:I jeszcze doszedl mi problem, podcas gdy diora lezy rozebrana podczas sluchania gdzies mi sie zrobilo zwarcie (...) i nie dziala. (...) co moze byc przyczyna?