Jak działa kamera

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Jak działa kamera

Post autor: Kulpina » 15 mar 2007, 20:25

Ma ktoś może jakieś rysunki jak kamera internetowa rejestruje obraz? to znaczy skąd wie że tu jest taki kolor a tu taki itp.

Awatar użytkownika
misha89
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: misha89 » 15 mar 2007, 22:02

Awatar użytkownika
Doc Brown
Użytkownik

Post autor: Doc Brown » 15 mar 2007, 22:17

Tak trudno samemu poszukać ??
Jest http://www.google.pl i wiele innych stron, na których coś sie znajdzie :!:

mathieiov
Moderator

Post autor: mathieiov » 15 mar 2007, 22:27

Na chłopski rozum widać, że kamera internetowa działa podobnie do aparatu cyfrowego. A google rzeczywiście nie boli.

Awatar użytkownika
Doc Brown
Użytkownik

Post autor: Doc Brown » 15 mar 2007, 22:33

:arrow: Kulpina, dziwne, że moderatorzy i admini mają do Ciebie tyle cierpliwości i wyrozumiałości, bez obrazy, ale Ty jesteś STATSIARZ :!: :!:
Nabiłeś już ponad 700 postów, z czego może 100 ma sens, weź się trochę opanuj, bo tylko zaśmiecasz forum :!:
Uważam, że za to, co robisz powinieneś mieć już co najmniej dwa porządne ostrzeżenia :!:

[ Dodano: 2007-03-15, 22:35 ]
moderatorów proszę o nie usuwanie mojego posta :mrgreen:

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 15 mar 2007, 23:09

Gdyby tak się uprzeć to najlepiej nie pytać o nic na forum... jeśli wszystko jest w googlu a jest coraz więcej i więcej to po co o cokolwiek pytać.

Zostawcie kolegę... niech ma swoje 700 postów - komuś to przeszkadza?
Nie wiecie jeszcze o tym, że licznik postów jest nieadekwatny do wiedzy użytkownika?
Na każdym forum każdy stale odwiedzający user dobrze wie kto i kim jest i co potrafi więc nie rozumiem waszego podejścia...
Jesteście tyle czasu na forum i dalej tego chyba nie rozumiecie, ale wasza sprawa.

A gdyby tak zadać takim "fachofcom" kilka pytań z podstaw elektroniki to ciekawe jak dużo by mieli do powiedzenia...
Tak obserwując fora internetowe na których jestem zarejestrowany to widzę coraz więcej dzieci które piszą, bo piszą... to się musi nudzić takiemu.. zamiast układy w domu lutować to siedzi i pisze co popadnie i z czego w sumie nie wynika zupełne NIC.

A znam i takich co szukają gotowych odpowiedzi po innych forach i "odpowiadają" cytatem do którego się nie przyznają, bo niby oni to wiedzą.. z doświadczenia i praktyki.

Jak macie robić śmietnik to załóżcie sobie forum jak Adiblol i nazwijcie je "Śmietnik" i tam dyskutujcie o czym tylko chcecie a to forum zostawcie tym którzy naprawdę się interesują i mają coś do powiedzenia.
Nie mówię, że ja jestem "fachura", bo moja wiedza jest bardzo skromna, ale... to co się tutaj dzieje ostatnio można nazwać PRZEDSZKOLE.

To tyle z mojej strony.

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 16 mar 2007, 9:35

A jak jeszcze dodam że w goglach nie mogłem znaleźć bo chodziło mi o właśnie matryce w kamerce, ale zapomniałem jak to się nazywało A nie wiecie ile kosztuje i czy można gdzieś kupić matryce ccd?? Dodam że google pokazuje tylko zasade działania tej matrycy a allegro wyszukuje kamerki z tą matrycą.

Awatar użytkownika
c4r0
Moderator
Kontakt:

Post autor: c4r0 » 16 mar 2007, 12:46

Kulpina pisze:A nie wiecie ile kosztuje i czy można gdzieś kupić matryce ccd??
Pewnie łatwiej i taniej kupić kamerę i wymontować.

Awatar użytkownika
Gutek
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Gutek » 16 mar 2007, 14:14

Przyszłość to nie matryce ccd ale aps . Poszukaj sobie o nich czegoś.

ODPOWIEDZ