Poszukuję porady ;/ zestaw uruchomieniowy zl11avr+attiny2313
Poszukuję porady ;/ zestaw uruchomieniowy zl11avr+attiny2313
Witam jest to mój pierwszy post więc jeśli nie trafiłem w ten dział co trzeba to przepraszam! Mam problem związany z tym iż niedawno dostałem w ręce tę płytkę uruchomieniową a później programator, traf chciał że z niewiedzy podłączyłem programator do płytki i zasilacz i dioda na płytce przygasła(niestety mikrokontroler śmierdział i go wymieniłem). Jednak gdy chcę wrzucić skompilowany program na chip to dalej wyskakuje mi okno "could not identyfy chip with id:000000" a następnie "selected chip and target chip do not match AT90S2313 <> ATtiny2313" i nie wiem jak z tego wybrnąć. Możecie mi jakoś pomóc:>??
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez kkurczakk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ZbeeGin
A czy mógłby kolega jeszcze napisać jakiego programatora używa? STK200/300, Sample electronic programmer, ZL2PRG, inny nie wymieniony...
Jeśli uruchomisz już programowanie i ukaże się okno programatora, to co się dzieje jak wciśniesz ponownie "Identify chip" (ikona I? obok listy z wyborem procesora)? Czy programator wykrywa wtedy ATTiny2313...
Jeśli uruchomisz już programowanie i ukaże się okno programatora, to co się dzieje jak wciśniesz ponownie "Identify chip" (ikona I? obok listy z wyborem procesora)? Czy programator wykrywa wtedy ATTiny2313...
Ostatnio zmieniony 20 lut 2007, 20:38 przez ZbeeGin, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ZbeeGin
Patrz obrazek.kkurczakk pisze:A gdzie ta lista się znajduje??
- Załączniki
-
- tiny2313_fuse_cr.gif
- (3.07 KiB) Pobrany 6466 razy
Zainstaluj nowszą - i zobacz jak wtedy będzie działać.kkurczakk pisze:Ja używam 1.11.7.7
Co do obrazka podanego przez ZbeeGina - jest to fragment okienka programatora. Jeśli masz ustawione "Autoprogram" to go nie zobaczysz.
Musisz wybrać za pomocą ikonki "Run programmer" (nacisnąć i przytrzymać) - "Manual Program"...
-
ZbeeGin
Tu masz całosc obrazka: https://forum.elportal.pl/viewtopic.php?p=22313#22313
I uruchom Manual Programm.
I uruchom Manual Programm.