Mam telewizor GRUNDIG ST 63-713/8 DOLBY i zakupiłem satelite DIGITAL 4000 i jak chce zmienić głośność w TV to zmieniają się programy z satelity albo jak satelita jest wyłączona a cokolwiek przycisne na pilocie od TV to załącza się satelita.
Czy można jakoś zmienić zakres pracy pilota od TV aby nie kolidował z satelitom ???
W instrukcji z TV nic o tym nie pisze.
Był bym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc !!!
Pilot z satelity nie koliduje z TV tylko pilot z TV koliduje z satelitom.
GRUNDIG ST 63-713/8 DOLBY
Nie widzę możliwości poradzenia sobie, ze wspomianym problemem, po za wymianą któregoś z urzadzeń.
Swoją drogą jestem zaskoczony, iż jakaś firma wypuściła urządzenie które można przełączać innym pilotem. Nie dziwiłbym się gdyby rzecz dotyczyła dwóch różnych telewizorów. Generalnie dekoder satelitarny i telewizor, nawet jeśli są sterowane podczerwienią o jednakowych częstotliwościach, to i tak nie powinny się zakłócać, ponieważ pracują jakby w całkiem odmiennych, ujmijmy to, przydzielonych im standardach. Sądzę, że ktoś popełnił gafę.
Pozdrawiam
Swoją drogą jestem zaskoczony, iż jakaś firma wypuściła urządzenie które można przełączać innym pilotem. Nie dziwiłbym się gdyby rzecz dotyczyła dwóch różnych telewizorów. Generalnie dekoder satelitarny i telewizor, nawet jeśli są sterowane podczerwienią o jednakowych częstotliwościach, to i tak nie powinny się zakłócać, ponieważ pracują jakby w całkiem odmiennych, ujmijmy to, przydzielonych im standardach. Sądzę, że ktoś popełnił gafę.
Pozdrawiam