Spolszaczenie programu CircuitMaker 6 Student!

Czyli dyskusje na temat programów takich jak OrCad, Protel, CircuitMaker, Autotrax, Kicad itp.
Sebastian RCS
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Sebastian RCS » 22 maja 2003, 19:09

Rozpoczołem pracę nad spolszaczeniem programu CircuitMaker 6 Student. Przydałaby mi się jakaś pomoc, gdyż niezbyt znam angielski :lol: .
To jak? Pomoże ktoś? Potrzebuję ludzi, którzy mogliby potłumaczyć angielskie frazy na polski, a resztą to ja już bym sie zajął :lol: . Jakby coś to mój mail: specb@interia.pl stoi dla Was otworem.
Aha w temacie proszę wpisać STUDENT.

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 22 maja 2003, 20:03

Sprawa interesująca, ja mozna powiedzieć używam prawie na co dzień programu CircuitMaker 2000 tyle że w wersji pełnej (taką mam w firmie). Chętnie pomogę :) Pisz co Ci jest potrzebne.

Sebastian RCS
Użytkownik
Kontakt:

Spolszczanie ciąg dalszy..

Post autor: Sebastian RCS » 22 maja 2003, 21:06

Na sam początek trzeba, by po przetłumaczać na polski dłuższe frazy angielskich słówek zawartych w menu programu.
Ponieważ jest ich sporo prześlę je w najbliższym czasie na maila.
A tak wogule to dzięki za zainteresowanie się tematem! :lol:

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 23 maja 2003, 5:57

Ok, listę dostałem zabieram sie do pracy :D Myślę że może po przetłumaczeniu umieścić to na forum to może inni uzytkownicy skorygują moje tłumaczenia w przypadku błędów lub lepszego tłumaczenia :?:

Sebastian RCS
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Sebastian RCS » 23 maja 2003, 21:29

Nie ma sprawy :lol:
Ten tekścik jeszcze wcisnąłem moim kumplom do przetłumaczenia :lol: dlatego w razie jakiś niejasności będzie można wszystko porównać.
Ale Ci moi kumple też nie znają idealnie angielskiego :lol: toteż będziemy jakoś to wszystko łączyć w jedną całość oraz uzupełniać braki :lol:
Pozdro dla Wszystki odwiedzających TO forum :lol:

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 26 lip 2003, 11:09

I jak zrobiliście coś?...
Bo niewiem czy moze coś jeszcze trzeba.... :wink:
Przydałby sie taki programik...

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 26 lip 2003, 18:04

Hard-core pisze:I jak zrobiliście coś?...
Bo niewiem czy moze coś jeszcze trzeba.... :wink:
Przydałby sie taki programik...
Chyba robią, ale wyników jeszcze nie ma :D Ja jestem w trakcie pisania takiego kursu na CM i jak go napiszę to umieszcze na stronie.

The Fenix
-
Kontakt:

Post autor: The Fenix » 24 paź 2003, 19:17

Może temat już troche przestarzały ale chętnie się przyłączę. Bardzo dobrze znam angielski i moge sie przydać :) Jaką wersje macie do spolszczenia?

Majlujcie na drmobile@wp.pl i GG:4332222

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 26 paź 2003, 9:49

The Fenix pisze:Może temat już troche przestarzały ale chętnie się przyłączę. Bardzo dobrze znam angielski i moge sie przydać :) Jaką wersje macie do spolszczenia?

Majlujcie na drmobile@wp.pl i GG:4332222
CircuitMaker2000 czyli wersja taka o jaką pytałeś w innym temacie na tym forum. Mozolnie tłumaczę dokumentację z tego programu po to aby opatrzyć go jeszcze własnymi komentarzami i zrobić z tego swego rodzaju kurs posługiwania się tym programem. Dokumentacja, czyli instrukcja użytkowania tego programu znajduje się na http://www.circuitmaker.com/support/product_doc.htm w plikach pdf. Jeżeli chcesz pomóc to chętnie przyjmę twoją ofertę, ale praca jest mozolna i opócz satysfakcji nie ma z tego żadnych materialnych korzyści :D. Wyniki będą opublikowane w postaci kursu na mojej stronie.

Gość

Post autor: Gość » 12 lis 2003, 20:43

Zainteresował mnie ten temat , tłumaczyłem już podstawowe frazy z CircuitMaker 6 (tylko ze słownika , nie znam angielskiego). Chciałbym jednak spolszczyć CircuitMaker2000 zaś program którym się posługuję nie radzi sobie z tym (Restorator2.52). Jakiego programu używacie , zkąd ewentualnie można go ściągnąc ? Chętnie podzielę się swoim tłumaczeniem.
Marek

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 12 lis 2003, 21:00

Ja raczej robię swego rodzaju instrukcję w języku polskim a nie tłumaczę sam program.

Sebastian RCS
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Sebastian RCS » 15 lis 2003, 21:17

Widzę, że temat odszedł znacząco od pierwowzoru, a więc chciałbym ponowić moją, że tak powiem "chęć współpracy" przy spolszczaniu (całkowitym) programu CircuitMaker 6 Student. Tzn. ja podeślę tekst (wyrazy) do spolszczenia, a po otrzymaniu tego spolszczonego materiału wsadzę go do programu. Sam spolszczyłem kiedyś jedynie sam interfejs, ale wolałbym go również poddać "obróbce" :) .
A program nie został spolszczony przedtem, gdy "wywiesiłem" ogłoszenie na tym formum, dlatego bo nie było osób chętnych do współpracy. A ostatnio znów "zaglądnąłem" do tego wątku i widzę, że może teraz by się znalazły chętne osoby do współpracy. To jak?
Chętnych proszę o kontakt prywatnie na maila dobro@irc.pl lub na odpowiedzi w tym poście.
Tylko, żeby nie było znowu tak, że na mój apel zaczniecie odpowiadać po 2-3 miesiącach :) .
Na koniec podkreślam jeszcze, że ja mam zamiar spolszczać program CircuitMaker 6 Student, a nie jak tutaj rozmawialiście o CircuitMake-rze 2000. Nie posiadam tego drugiego, dlatego nie ma mowy o jego spolszczaniu, no chyba, że mi "fundniecie" pełną wersję, albo podeślecie pirackę :) .
Szczególnie chciałbym zwrócić się w tym postcie do kolegów, którzy w owym temacie wyrazili już chęć współpracy, dltego też jeżeli nadal chielibyście pomóc do dajcie znać.

Baka

pit69
-

gdzie efekty??

Post autor: pit69 » 06 wrz 2005, 12:09

Witam sa moze jakies owoce waszej pracy? a jesli tak to skąd mozna pobrać tą instrukcje do CM & TM chetnie bym jeszcze bardziej poznał ten programik, niestety ja pomoc nie moge bo z angiela jestem noga :D
Pozdrawiam !

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 06 wrz 2005, 20:13

Temat umarł.

Awatar użytkownika
KrzysiekK
Użytkownik

Post autor: KrzysiekK » 22 mar 2007, 23:00

Tak całkiem to temat nie umarł. Dokładnie nie pamiętam ale około trzy lata temu dokonałem polonizacji programu Circuit & Trax Maker 2000 Standard. Instalator z polską nakładką do programu można pobrać z tego linku:
http://www.elektroda.net/download/file908.html
Nie wiem na ile moje tłumaczenie jest poprawne, ale zawsze można się z nim zapoznać. Tylko przed instalacją nakładki najlepiej wykonać kopię programu Circuit & Trax Maker 2000 (skopiować program w inną lokalizację) aby w razie takiej potrzeby można było wrócić do oryginalnej angielskiej wersji.

ODPOWIEDZ