Witam!
jestem nowym uzytkownikiem tego forum i nie mam za duzej wiedzy na temat elektroniki wiec chcialem was zapytac jak mam zmienic koncowke malego jacka? bo mam sluchawki do kompa i stare wejscie sie popsulo bo jak sluchalem muzyki to caly czas przerywalo. postanowilem wiec zmienic tego malego jack'a ale po kupieniu koncowki nie mam pojecia jak to zrobic:/ odcialem starego jacka i teraz zostal mi kabelek z trzema drucikami (czerwony niebieski i zloty ) jak mam je podlaczyc do nowego malego jack'a?? pomozcie prosze was bardzo! wam napewno nie sprawiloby to problemu... pozdrawiam!
Problem z malym jackiem
- Aro
- Użytkownik
- Kontakt:
Najpierw pocynuj końcówki, czerwoną i niebieską dobrze jest wyczyścic z emalii, chociaż wystarczy troche dłużej podgrzac z cyną i emalia sama zejdzie. Następnie niebieską przylutuj do najkrótszej końcówki z małeko jacka, czerwoną do tej troche dłuższej, a złotą do najdłuższej. Ta najdłuższa ma takie dwie blaszki po bokach, służą do przytrzymania kabelka. Postaraj się tak to zrobic, aby tymi końcówkami chwycic kabelek około 2-3mm od końca osłonki i tak aby jej nie uszkodzic. Jak jeszcze jest coś niejasnego to pytaj.