Projekt ukladu do regulacji pracy pieca CO gazowego (uK8051)

To forum jest dla wszystkich pasjonatów wiecznie młodych mikrokontrolerów '51. Wymiana doświadczeń i pomoc dla początkujących w pisaniu programów zarówno w C, Asemblerze jak i BASCOM. Zapraszam znawców tematu, aby pomogli wszystkim początkującym!
ODPOWIEDZ
Pilqrim
-

Projekt ukladu do regulacji pracy pieca CO gazowego (uK8051)

Post autor: Pilqrim » 06 gru 2006, 9:50

Na poczatku chcialem sie przywitac bo jestem nowym uzytkownikiem tego forum ;]

Wiec mam projekt do wykonania. Jego dokladny temat to:
"Wykonac projekt ukladu do regulacji pracy pieca CO gazowego (RAM i ROM zewnetrzne). Zastosowac uK 8051"
Niestety nie wiem jak sie za to zabrac i bede wdzieczny za wszelka pomoc!

Robo
-

Post autor: Robo » 08 gru 2006, 18:11

Przede wszystkim czy to jest jakaś praca domowa którą mamy Ci odrobić, czy po prostu masz taką wizję, że chcesz sobie coś takiego zrobić. Czy musi to być na archaicznym 8051 z zewnętrznym RAM i ROM, którego już nie kupisz, czy może to być na np AT89S51 lub procesorem w ogóle innej rodziny. I z czym konkretnie masz problem, a może szukasz gotowca, bo coś takiego widziałem w którymś z ostatnich numerów jakiegoś miesięcznika chyba nawet z AVT.
PS. nie zaczynamy zdania od "więc" ;P

Pilqrim
-

Post autor: Pilqrim » 08 gru 2006, 19:15

w sumie jest to "praca domowa" za ktora nie wiem jak sie zabrac. to pierwszy powazny projekt a wykladowca strasznie sie wszystkiego czepia dlatego prosze o pomoc. uK wykorzystany w tym ukladzie musi byc 8051 z zewnetrznym RAM i ROM! jezeli widziales cos podobnego to bardzo bylbym wdzieczny o namiary. pozdrawiam

ODPOWIEDZ