Wyłączająca się gra

Dyskusje na temat sprzętu, konfiguracji, sterowników i oprogramowania.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Wyłączająca się gra

Post autor: Kulpina » 03 lis 2006, 19:03

Mam gre tzar. Gra chodzi OK, ale w momencie ładowania zapisu się wyłącza i wraca do pulpitu.
Nie wiem czym to jest spowodowane, ale pamiętam że kiedyś jak coś pogrzebałem w oknie konfiguracja to sie uruchomiło, ale tylko 1 raz. Potem już to nic nie dało zrobić. Jeśli ktos miał tą gre to może wie o co mi chodzi. Ale może pomożecie mi nawet jak nie spotkaliście się z tą grą.

Awatar użytkownika
kamil_snk
-

Post autor: kamil_snk » 04 lis 2006, 9:32

Może zapis gry uszkodzony? Lub jakiś plik gry? Nie wyskakuje jakieś okno z błędem?

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 04 lis 2006, 9:51

właśnie w tym problem że nic :!: a zapis nie jest uszkodzony, bo czasami jak coś pogrzebałem to się włączało, a u mojego kuzyna taki problem w ogóle nie występuje

Awatar użytkownika
marcing
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcing » 06 lis 2006, 13:06

Po pierwsze - konfiguracje obu komputerów (Twojego i kuzyna)
Po drugie - wersje sterowników (jeśli konfigi są zbliżone)
Po trzecie - co na obu komputerach działa w tle?
Po czwarte - zainstalowane są wszystkie łatki do systemu i gry?
I najważniejsze - jak z legalnością gry? (O system nie pytam, ale też to powinno być wspomniane)

Proszę odpowiedzieć na te pięć pytań, to będziemy pisać dalej. Wróżki mają wakacje...

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 06 gru 2006, 9:19

Chyba już udało się to naprawić. Gra się wyłączała kiedy puszczłem ją z płyty. kiedy włączam z dysku jest OK Myśle że może miała problemy z pobraniem z cd szybko dużej ilości danych i dlatgeo rezygnowała?

Awatar użytkownika
Koppel
Użytkownik

Post autor: Koppel » 06 gru 2006, 13:10

Kulpina pisze:Chyba już udało się to naprawić. Gra się wyłączała kiedy puszczłem ją z płyty. kiedy włączam z dysku jest OK Myśle że może miała problemy z pobraniem z cd szybko dużej ilości danych i dlatgeo rezygnowała?
Ja po prostu kocham takie personifikacje:PP Gra mogła dostawać depresji.. Przyspieszenie prędkości wczytywania gry znakomicie wpływa na jej kondycję psychiczną.

Ale poważnie: trudno mi uwierzyć, że gra "rezygnowała" ponieważ nie mogła szybko ściągnąć danych. Czy przy pisaniu gry wrzuca się w miejscu wczytywania jakieś Time out'y? Może płyta ma jakieś rysy? Niektóre programy do robienia obrazów radzą sobie z takimi błędami lepiej niż sam czynik. Nie wiem jak to działa, ale kiedyś udało mi się tak uratować płytę.

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 06 gru 2006, 14:29

Ale może gra miała wogóle problem z chodzeniem z płyty mogło tam być coś uszkodzone. ja nie wiem, a co do obrazu to nie korzystam z obrazu poprostu po zainstalowaniu gry nie trzeba płyty :)

Awatar użytkownika
kamil_snk
-

Post autor: kamil_snk » 08 gru 2006, 10:12

Pewnie uszkodzenie jakiegoś pliku na płycie (rysa). Co do problemu prędkości - gra po prostu włączałaby się dłużej

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 08 gru 2006, 16:27

Pewnie tak, ale mam inna grę która wyłącza się ponieważ ma błąd w którymś pliku. No cóż nie wiem jak to usunąć, ale zawsze można nie grać :mrgreen:

ODPOWIEDZ