dev-c++ a okno dialogowe
dev-c++ a okno dialogowe
jak w dev-c++ dodać okno dialogowe i jak odczytywać z niego info 
-
superjerry
- -
Nie wiem (nie pamiętam, bo już tej wersji nie używam), ale w wxDevCpp ver.6.9
(moim zdaniem najlepsza wersja pomimo, że jest już v.6.10) robi się to tak, że tworzysz drugą formatkę, a potem wywołujesz ją funkcją składową (metodą) show().
A informacje jakie chcesz uzyskać możesz albo wpisać do takiego komponentu wxMemo, albo użyć wxLog.
Której wersji używasz?
(moim zdaniem najlepsza wersja pomimo, że jest już v.6.10) robi się to tak, że tworzysz drugą formatkę, a potem wywołujesz ją funkcją składową (metodą) show().
A informacje jakie chcesz uzyskać możesz albo wpisać do takiego komponentu wxMemo, albo użyć wxLog.
Której wersji używasz?
-
superjerry
- -
Tzn.napiszę tak:Wiem (bo mam to opisane w paru książkach) ale nigdy nie pisałem pod to jakiś konkretnych programów.michal17 pisze:A czy wiesz jak wysłać i odebrać znaki przez com i jak ustawić linie z lpt w odpowiedni stan ??
Co do portu COM: jaki to ma być - taki zwykły czyli szeregowy, czy jakiś wirtualny (np.USB)?- w przypadku USB to w ogóle temat jest dla mnie b.świeży i nie chciałbym nawet mówić, że mogę pomóc, bo mogę co pochrzanić i jeszcze zaszkodzić, ale co do tych innych to mogę przysłać Ci na skrzynkę przykłady programów co znalazłem w necie - z tym że nie są one dokładnie pod wxDevCpp, ale jak ktoś zna C++ to nie ma problemów z przerobieniem ich.
W każdym razie zawsze mogę pomóc (będę się starał).
Podaj mi swój mail (tzn. napisz maila do mnie i tam wpisz).
Pozdro!
P.S. acha - jeszcze jedno - znasz może Assembler? - bo to mi trochę ułatwiło tłumaczenie jakby co.