Wyświetlacz do nokii 3510
- Aro
- Użytkownik
- Kontakt:
Wyświetlacz do nokii 3510
W EDW autor artykułu o C napisał że ten wyświetlacz kosztuje 7zł. Moje pytanko - Gdzie można kupic taki wyświetlacz za taką cenę? Allegro nie wchodzi w grę bo koszt przesyłki jest droższy od samego wyświetlacza. W nowym elektroniku takie coś kosztuje 20zł!!!
Mam poufną informacje, że 3510 będzie już niedługoBrzozza93 pisze:Jest mowa o nokii 3310!! nie 3510![]()
Niestety allegro właśnie. Ściągałem 5 sztuk takich wyświetlaczy + 2x3510, więc koszt rozłożył się całkiem sensownie. Zawsze można szukać kogoś z okolic i umówić się na odbiór osobisty.Aro pisze:Moje pytanko - Gdzie można kupic taki wyświetlacz za taką cenę? Allegro nie wchodzi w grę bo koszt przesyłki jest droższy od samego wyświetlacza.
W kursie C omawiany jest wyświetlacz 3310. 3310 i 3510 różnią się rozdzielczością oraz formatem przesyłanej ramki. Występują także fizyczne różnice w interfejsie.Aro pisze:W 13 numerze był biało-czarny wyświetlacz 3510, 3510i jest kolorowy. Problem polega na tym , że nie ma nikogo w poblizu kto mógłby sprzedac taki wyświetlacz. Przydałyby się dwa.
Pisząc, że 3510 będzie niedługo miałem na myśli wyświetlacz kolorowy 3510i.
Koszt orginalnego wyświetlacza od 3510i, kolor, wacha się w granicach 15 złotych. Przy wpłacie na konto kosz przesyłki to ok. 5 zł. Jeśli dobrze trafimy, to za niewielkie pieniądze można od jednego sprzedawcy kupić różne wyświetlacze od różnych telefonów i poeksperymentować :] albo popytać, czy ktoś w pobliżu takowego nie potrzebuje i za niewielką dopłatą załatwić i dla niego i dla siebie.
Wyświetlacz 130x130 pikseli jest opanowany. Niestety nie znajdzie się na niego miejsce w ramach kursu C. Zgodnie z planem pozostało już niewiele materiału a poznanie wyświetlacza kolorowego ma na celu stworzenie platformy do testowania właściwości języka C a nie samego wyświetlacza. Wyświetlacz 3510i ma prostszy interfejs i jest tańszy. Ma to niebagatelne znaczenie ponieważ chcę aby zainteresowane osoby mogły wykonać opisane ćwiczenia bez narażania się na niepotrzebnie wysokie wydatki.Brzozza93 pisze:Jeśli już kolorowy, to lepiej ten o wyższej rozdzielczości 128*128 montowany w wielu telefonach Nokii np. 6100, 6020, 6021, 3220, 3200, 7250, 6822, 6820, 6810, 6610, 6610i, 6230i..Koppel pisze:Pisząc, że 3510 będzie niedługo miałem na myśli wyświetlacz kolorowy 3510i.
Istnieje natomiast możliwość opisania interfejsu wyświetlacza Nokia 6610 poza kursem - jeśli zarówno czytelnicy jak i redakcja będą zainteresowani. Jego sterownik to już całkiem okazały "kombajn" i szacuję, że jego dokładne omówienie wymagałoby 2x więcej miejsca niż 3510i. Sam jeszcze nie wiem czy będę w stanie omówić ten wyświetlacz dokładnie czy skupię się na jednym, konkretnym trybie.
Założenie konta na Allegro nic nie kosztuje i trwa kilka chwil. Jeśli mieszkasz gdzieś niedaleko Gliwic daj znać na priv - będę niedługo zamawiał "serię" wyświetlaczy.