Jeżeli masz propozycje dotyczące forum lub portalu - pisz śmiało. Jest to również dobre miejsce do wyrażenia swoich opinii i zgłoszenia błędów.
-
radzio
- Użytkownik
-
Kontakt:
Coraz częściej w stopkach userów można przeczytać
Osiągnałem xxx godzin
Osiągnałem xxx postów
Osiągnałem xxx postów dziennie
Kto mnie pobije
Czemu to ma służyć? Jakaś niezdrowa rywalizacja? Wyścig szczurów o tytuł przodownika? Nie liczy się ilość, tylko jakość postów, zwłaszcza po ostatnim wysypie pokemońskich postów. Nie sztuką jest pisać po 20 postów dziennie o przysłowiowej "d... Maryny" tak więc drodzy Userzy, nie prowadźcie pojedynków na ilość postów tylko na ich jakość.
-
misha89
- Użytkownik
-
Kontakt:
Calkowicie sie z Toba zgadzam Radzio. Denerwuja mnie posty typu "O co kaman" albo o jakis wypiekach. To jest forum elektroniczne na ktorym pisze sie na powazne tematy a nie o pokemonach. Dobrze ze w koncu ktos zwrocil na to uwage.
-
end
- Administrator
misha1024 pisze:Calkowicie sie z Toba zgadzam Radzio. Denerwuja mnie posty typu "O co kaman" albo o jakis wypiekach. To jest forum elektroniczne na ktorym pisze sie na powazne tematy a nie o pokemonach. Dobrze ze w koncu ktos zwrocil na to uwage.
Ale na tym forum jest dział w którym można poruszać tematy nie związane z elektroniką i po to to jest...
Z resztą którą napisał Radek oczywiście się zgadzam.
-
GVolt
- Użytkownik
End pisze:Ale na tym forum jest dział w którym można poruszać tematy nie związane z elektroniką i po to to jest...
Z resztą którą napisał Radek oczywiście się zgadzam.
Tak, ale często się zdarza, że ktoś wpada i pisze całkowicie nie na temat. Wygląda to tak jak ktoś by chciał sobie ponabijać postów, a przecież i tak one nic nie dadzą. Tutaj się nic nie odblokuje po napisaniu X postów

(no chyba, że coś jest o czym nie wiem :PP)
-
end
- Administrator
Każdy dobrze wie o co chodzi z licznikiem postów - po prostu on pokazuje aktywność użytkownika na forum. Nie mówię o tych co pisali, byli aktywni i nagle przestali pisać a mają dużo postów.
Nie należy się przejmować tym licznikiem, ja nie wiem po co te zawody, na elektrodzie rozumiem... są punkty itp. i ludzie kombinują.
Też macie czym się przejmować...
-
GVolt
- Użytkownik
End pisze:Też macie czym się przejmować...
Niby tak, ale chodzi o to, że posty nie wnoszące nic do dyskusji tylko zaśmiecają forum. Później jak ktoś chce znaleźć coś wartościowego to musi szukać w tej niepotrzebnej stercie śmieci. Dobrze, że
radzio zwrócił na to uwagę, może ci co piszą te niepotrzebną posty się opamiętają i zaczną wnosić do dyskusji coś co naprawdę się może przydać.
-
end
- Administrator
W taki razie prosimy użytkowników forum o zgłaszanie postów które ich zdaniem nie mają żadnej wartości.
My już będziemy wiedzieli co z tym dalej zrobić.
-
Załączniki
-

- zgloszenie.PNG (3.43 KiB) Przejrzano 13969 razy
-
ZbeeGin
Taki wyścig szczurów nie ma sensu. Wiadomo, że Administrator będzie miał postów najwięcej - i nic tego raczej nie zmieni. A czasu spędzanego na forum będzie miał najwięcej zawsze Moderator.
DOTARŁO!

-
Kulpina
- Użytkownik
-
Kontakt:
misha1024 pisze:Denerwuja mnie posty typu "O co kaman" albo o jakis wypiekach
No cóż to tylko tak, żeby było śmiesznie.

bo jak przypucszczam tu chodzi ewidentnie o mój temat
Co do tematu: Myśle, że nikt nie pisze postów zupełnie bez sensu, tylko po to żeby nabić licznik. Takie posty zostaną usunięte. Więc nawet jeśli ktoś chce osiągnąć wysoki wynik w ilości postów to raczej stara się pisać jakoś z sensem. Czy w tym jest coś złego? Jeśli licznik motywuje go do częstszego pisania to chyba nie jest źle?
-
kamil_snk
- -
To forum to nic w porównaniu z forum mojego gimnazjum. Tam 5 postów w tym samym temacie pod rząd to norma. Najlepsi w niecałe 2 dni mają już po 70 postów, a forum ponad 650.
-
Anax
- Użytkownik
-
Kontakt:
A nie idzie zrobić by np. posty w temacie
1-szy post nie były nabijane do licznikia? Bo temat luźny - rozumiem, tylko w końcu dojdzie do jakiś masowych bezsensownych wywodów, jak to kolega ładnie określił
radzio pisze:"o d... Maryny"
.
-
ZbeeGin
Kulpina pisze:Jeśli licznik motywuje go do częstszego pisania to chyba nie jest źle?
To nie licznik powinien motywować do brania udziału w dyskusji. To raczej chęć podzielenia się własnym doświadczeniem - bądź nawet "suchą" wiedzą - w poruszonym temacie powinna być najważniejszym kryterium przy podjęciu decyzji:
Pisać czy nie pisać?
-
Kulpina
- Użytkownik
-
Kontakt:
A jak już napisze i komuś pomorze to licznik go """"wynagradza"""""
-
end
- Administrator
Wszyscy Ci którzy są na tym forum od dłuższego czasu i wszyscy Ci którzy zaglądają tutaj codzienne dobrze wiedzą kto pisze z sensem i dla niego licznik to po prostu licznik.
-
Aro
- Użytkownik
-
Kontakt:
End zgadzam się z tobą. Tylko jakiś nowy użytkownik będzie się sugerował iloscią postów. Każdy, stały forumowicz dobrze wie kto pisze lepiej a kto gorzej.