9/06 Sterownik zegarowy i nie tylko, kit 2800
- mariusz_edw
- Użytkownik
- Kontakt:
9/06 Sterownik zegarowy i nie tylko, kit 2800
Co autor artykułu miał na myśli (jaki zegar) pisząc, że szybkość zegara to 16MHz (str. 13 / opis układu), jeśli uP taktowany jest rezonatorem 8MHz?
Czy można skądś ściągnąć cały kod programu w bascom-avr do tego sterownika? Chciałem podpatrzeć jak to tam w środku chodzi i ewentualnie pozmieniać
. Nie wiem czy to wina programu czy czegoś innego, ale mi na wyświetlaczu napisy mrugaja tak jakby w petli programu chodzilo caly czas cls. Troche wkurzające 
A dlaczego Kolega nie szuka? Wystarczy wybrać "Szukaj w Elportalu", wpisać np. "2800", i już...Manolo pisze:Czy można skądś ściągnąć cały kod programu w bascom-avr do tego sterownika?
Kilkanaście sekund wystarczy.
Ale, podaję link do pliku dla leniwych
Oj to bardzo przepraszam
za lenistwo, tak naprawdę to szukałem tylko, że nie otworzyłem tych linków po wpisaniu 2800, ponieważ mialy dziwne nazwy
od teraz bede otwierał wszystko
thx
[ Dodano: 2006-11-28, 14:07 ]
Jeszcze jedno pytanko. Na schemacie ideowym jest kwarc do zegara 32768Hz, a w wykazie elementów ten sam wpisany jest jako 32768kHz w takim razie który powinien być??
[ Dodano: 2006-11-28, 14:07 ]
Jeszcze jedno pytanko. Na schemacie ideowym jest kwarc do zegara 32768Hz, a w wykazie elementów ten sam wpisany jest jako 32768kHz w takim razie który powinien być??
Nie ma za coManolo pisze:Oj to bardzo przepraszam
Warto jednak wspomnieć o poszukiwaniach i ich ew. wyniku - oby szczerze. Obejdzie się wtedy bez besztania
Z doświadczenia wiem, że lepiej podchodzić ostrożnie do czegoś takiego - zaufanie się jednak też przyda.Manolo pisze:od teraz bede otwierał wszystko
-
damiangucio
- -
- Kontakt:
witam koledzy jestem nowy i mam problem z uruchomieniem wlasnie tego sterownika a moj problem jest taki ze gdy dam zasilanie to wyskakuje napis sterownik zegarowy i na ulamek sekundy pokazuje sie zegar i uklad sie resetuje sam i znow napis zegar na sekunde i reset i tak caly czas co moze byc tego przyczyna???
-
damiangucio
- -
- Kontakt: