Przegrzewanie się amd semprona 3000+ a wiatraczek

Dyskusje na temat sprzętu, konfiguracji, sterowników i oprogramowania.
Awatar użytkownika
Pikczu
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Pikczu » 31 paź 2006, 23:18

Ja odkurzam swojeg co 2 tygodnie, wiec w twoim od wakacji moglo sie tam cos nazbierac, warto to zrobic.

ZbeeGin

Post autor: ZbeeGin » 01 lis 2006, 13:51

Brzozza93 pisze:A co z tym sterownikiem amd64 ?? Czy można jakoś wejść w jego ustawienia??
Nie ma tam szczególnych ustawień. Po prostu jest zainstalowany i działa sam - pełna automatyka.

Fragment ze strony AMD:
AMD Sempron™ Processor Driver for Windows XP and Windows Server 2003 Version (exe) 1.2.2. - Allows the system to automatically adjust the CPU speed, voltage and power combination that match the instantaneous user performance need. (...) This driver supports AMD Sempron processor on Windows 32 bit OS.

Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej o Q'n'Q i sposobie jego użycia to kliknij

Awatar użytkownika
Brzozza93
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Brzozza93 » 01 lis 2006, 16:34

Ale miałem stracha jak włączyłem w biosie tego smartfana!!!! :shock: :???: Wiatrak był bardzo cichy (jakby wyłącony) a procek jeszcze szybciej się nagrzewał.... to go wyłączyłem, bo bardziej może szkodzić niż pomagać.

Hahaha, patrzcie jaki kwiatek na stronie AMD znalazłem :lol: :lol: :lol:
Załączniki
amd.png
Polska język trudna jest ;]

Awatar użytkownika
Tranzystor
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Tranzystor » 03 lis 2006, 18:37

Według tego co piszesz wygląda na to, że pasta która była na radiatorze, która ma za zadanie przewodzić ciepło, została uszkodzona.

Awatar użytkownika
Brzozza93
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Brzozza93 » 04 lis 2006, 9:52

A czy to moja wina?? Czy firmy składającej??

Awatar użytkownika
Tranzystor
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Tranzystor » 04 lis 2006, 10:23

Firmy. Jak komp jest na gwarancji to radze to zgłosić, a nie grzebać samemu.

Awatar użytkownika
Brzozza93
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Brzozza93 » 19 kwie 2007, 10:44

Dobra. Od mniej więcej 1,5 tyg komp jest w serwisie :sad: bo naprawiają też płytę główną króra padła akurat dzień przed oddaniem do serwisu :evil: . Płytę odesłali do producenta. We wtorek mamy zadzwonić do serwisu kiedy go odebrać.

edit: gadali że nie ma żadnych plomb gwarancyjnych jak nigdy ich nie było :evil: a na fakturze wyraźnie napisane: gwarancja 12 mies. Całe szczęście że jest wciąż gwarancja producentów na części składowe

[ Dodano: 2007-05-07, 22:54 ]
Dobra, dawno tu nie zaglądałem ale wszystko jest już w porządku. Ale jestem rozczarowany głupotą (jak to inaczej nazwać!) serwisu. Wcale płyta główna nie siadła, niby oddali bo wsystko ok a jak NIC nie naprawili, te same objawy. No to jedziemy 2 raz do serwisu. Odbieramy i procek działa ale po paru godzinach w domu zorientowałem się że osioł serwisant nie podłączył panelu przedniego (tego z usb i zł. słuchawek) cdromu!!!!! :evil: :evil: :evil: co za $$&$ już nigdy nie dam kompa do serwisu :wink:

ODPOWIEDZ