Wykonywanie płytek w warunkach domowych
Mi się wydaje, że coś mieszasz w zeznaniach. Przede wszystkim w metodzie fotochemicznej (chodzi mi o POSITIV20) chcąc wykonać mozaikę ścieżek od spodu, nie trzeba robić odbicia lustrzanego, dlatego że przykładamy do emulsji folię zadrukowaną od strony tonera. Tak samo ma się sprawa z papierem kredowym (wprasowujemy toner) pamiętam zresztą jak sam kiedyś próbowałem, jeżeli się mylę to niech ktoś mnie poprawi. Odbicie lustrzane jest potrzebne tylko w momencie odwzorowywania ścieżek z górnej strony płytki i wygląda to tak samo przy metodzie kredowej jak i POSITIV-owej.
Nic nie mieszam , poprostu potrzebuje odbicie lustrzane do metody zelazkowej i to wszystko ktos zrobil mozaike do mojej plytki do metody foto , jak wydrukowalem i przylozylem do laminatu i wykonalem metoda na zelazko to sie okazalo ze jest odwrocony i ta moazika nadaje sie tylko do foto , do zelazka musze miec lustrzane odbicie to wszystko , chyba jasno Ci wytlumaczylem
No jak tak, to tak. Ale nie wydaje mi się żeby ten twój PDF nadawał się nawet do metody fotochemicznej, stąd moje zapytanie.
Ale zostawmy to na razie popróbuj sam poszukać czegoś, co dałoby ci możliwość edycji, lub wyeksportowania PDF-a, do jakiegokolwiek formatu np. DOC czy JPG. Potem np. za pomocą PAINT-a mógłbyś zrobić lustrzane odbicie i zapisać powrotem plik w PDF (np. wydruk poprzez PDFCreator). Jak będę miał chwilę czasu to sam coś popróbuje poszukać.
Przejżyj ofertę:
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... dycja_pdf/
lub wpisz w GOOGLE: Edycja plików PDF
3m się
Ale zostawmy to na razie popróbuj sam poszukać czegoś, co dałoby ci możliwość edycji, lub wyeksportowania PDF-a, do jakiegokolwiek formatu np. DOC czy JPG. Potem np. za pomocą PAINT-a mógłbyś zrobić lustrzane odbicie i zapisać powrotem plik w PDF (np. wydruk poprzez PDFCreator). Jak będę miał chwilę czasu to sam coś popróbuje poszukać.
Przejżyj ofertę:
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... dycja_pdf/
lub wpisz w GOOGLE: Edycja plików PDF
3m się
- adiblol
- Użytkownik
- Kontakt:
Kredowy?...
Dostałem papier "POLjet" i tam w opisie pisze ze wypelniaczem jest węglan wapnia (z tego robi sie krede jakby ktos nie wiedzial
). Czy po skserowaniu na ten papier sciezek moge zrobic plytke metoda TT czy cos sie moze zepsuc
? I czy robić to widok sciezek od strony sciezek czy widok sciezek od strony elementow?
I czy jedyną metodą robienia dziurek w laminacie jest wiercenie?
I jak zrobić warstwę opisu?
PS. Dlaczego do robienia plytek mozna stosowac tylko drukarke laserowa a nie np. atramentowa?
I czy jedyną metodą robienia dziurek w laminacie jest wiercenie?
I jak zrobić warstwę opisu?
PS. Dlaczego do robienia plytek mozna stosowac tylko drukarke laserowa a nie np. atramentowa?