Woda = wodór + tlen
Ze względu na mały iloczyn jonowy wody czysta, destylowana woda wykazuje słabe przewodzenie prądu elektrycznego. Chcąć zatem zwiększyć natężenie prądu elektrolizy należy dodać elektrolitu- kwasu siarkowego (VI), który jest tutaj najodpowiedniejszy.
Dodawanie bardzo popularnego elektrolitu, jakim jest sól kuchennna jest złym pomysłem, bowiem wydziela się wtedy toksyczny chlor.
Dodawanie bardzo popularnego elektrolitu, jakim jest sól kuchennna jest złym pomysłem, bowiem wydziela się wtedy toksyczny chlor.
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
..no.. jest niejedna, np: królewska, twarda, kwiatowa, kolońska, wapienna, krystalizacyjna, ciężka, sodowa, amoniakalna, utleniona, destylowana.. jeszcze? ..zdziwiony??A co to znaczy normalna woda? Czy jest jakaś nienormalna
?
..oczywiście racja..ale przecież to już napisałem gdzieś na początku - niech szukają AlkuZe względu na mały iloczyn jonowy wody czysta, destylowana woda wykazuje słabe przewodzenie prądu elektrycznego. Chcąć zatem zwiększyć natężenie prądu elektrolizy należy dodać elektrolitu- kwasu siarkowego (VI), który jest tutaj najodpowiedniejszy.