Mam problemy z kitem AVT-127

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zenerek
Użytkownik
Kontakt:

Mam problemy z kitem AVT-127

Post autor: Zenerek » 21 paź 2006, 14:28

Potrzebuję pewnych informacji na temat kitu AVT-127. A mianowicie mam problem z układem scalonym. Układ ma 14 (po 7 w rządku) wyjść a na płytce jest tylko 12 (po 6 w rządku) miejsc. Nie wiem co zrobić Question Dwie nóżki trzeba będzie chyba zagiąć, ale które 1i14 czy 7i8. POMÓŻCIE
Ostatnio zmieniony 23 paź 2006, 12:49 przez Zenerek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
marcing
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcing » 21 paź 2006, 21:05

Powinno być ostrzeżenie... Za co?

Używaj wyszukiwarek... Już pobieżne przejrzenie noty pokazuje, że nóżki 1 i 14 są nie podłączone! Czyli spokojnie mogą wisieć w powietrzu...

W dokumencie dołączonym do kitu jest również to widoczne - wystarczy dobrze przeanalizować...

Awatar użytkownika
Zenerek
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Zenerek » 21 paź 2006, 21:23

No dobra faktycznie głupi błąd z mojej strony. Mam teraz inny problem.
Po pierwsze nie wiem jaka powinna być wartość P1 (nie PR1).
Po drugie (za P1 wstawiłem jakis potencjometr) przekażnik się nie przełącza. Działa, jak zewrę kolektor i emiter T2. Ale powinien przecierz reagować równierz, jak zewrę kol i emi T1 (spójrzcie na schemat), ale się nie przełącza. Czy to normalne :?: :???:
:!: POMÓŻCIE MI :!:

[ Dodano: 2006-10-23, 13:51 ]
Ponadto na płytce jest błąd - pod R7 jest ścieżka :!: Może przez to coś nie działa :mad:

[ Dodano: 2006-10-23, 21:53 ]
No ale już sobie poradziłem :!:
Okazało się, że nóżka R9 się odłączyła a to wszystko wyjaśnia :!: :!: :!:
Ale jest jeszcze mały problem. Czy da sie ten układ przerobić tak ( w prosty sposób), że przekaźnik załączałby się, po osiągnięciu odpowiedniej temperatury, a gdy temp. spadnie poniżej zadanej wartości, to by się wyłączał. :neutral:
W układzie oryginalnym jest tak, że po osiagnięciu zadanej temp. przekaźnik się wyłącza, a poniżej włącza czyli odwrotnie niż potrzebuję. :neutral:
A ja muszę to zastosować do pompy od C.O. , która pompuje jak jest wysoka temp. a jak spadnie to nie ma po co pompować. :idea:

UWAŻAM TEMAT ZA ZAMKNIĘTY-MOŻNA GO USUNĄĆ (do administratora)

ODPOWIEDZ