Chodzenie ciekłym azotem
Chodzenie ciekłym azotem
Czy ktoś z was wie na jekiej zasadzie uzyskuje się tak niską temperature żeby azot stał się ciekły? czy można to zrobić samemu? 
Ostatnio zmieniony 17 paź 2006, 17:36 przez Kulpina, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
A według mnie jest bardzo dobre bo pozwala uyzskać bardzo niskie temperatury. Zastosowanie ciekłego azotu do chłodzienie PCta jest oczywiście snobizmem, ale jest cała masa innych zastosowań gdzie azot jest idealny.Tranzystor pisze:Według mnie takie chłodzenie jest do niczego, bo bardzo dużo kosztuje.
[ Dodano: 2006-10-17, 18:39 ]
Po co? Dla dwóch FPSów więcej? Dla pochwalenia się przed kolegami?Kulpina pisze:-70 stopni C można podkręcić core x6800 do 5 ghz z jego wydajnością to daje niesamowiite wyniki
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
No dobra, ale jak nie masz kasy(nie zrozum mnie źle) to jak chcesz sie pobawić w podkręcanie? Nawet najtańszego Pentiuma D? Żeby kupić taki zestaw cieklego azotu to wydasz z 600 zł jak nie lepiej. Zresztą jak podkręcisz za dużo siądzie Ci proc i co wtedy..... Kupisz nowego? Ja zrozumialem, że podkręcanie nie ma sensu. Jeżeli chodzi o Core 2 Duo to próbowałem podkręcić swojego o 200MHz więcej, ale po testach okazało sie, że jest niestabilny, że w zasadzie nic to nie daje. O pare tylko MIPSów mi sie poprawiła prędkość.
No i oczywiście automatycznie tracisz gwarancję na procesor... A procesor i tak przez 90% czasu Twojego przesiadywania przed kompem pracuje na biegu jałowym...Tranzystor pisze:Ja zrozumialem, że podkręcanie nie ma sensu. Jeżeli chodzi o Core 2 Duo to próbowałem podkręcić swojego o 200MHz więcej, ale po testach okazało sie, że jest niestabilny, że w zasadzie nic to nie daje. O pare tylko MIPSów mi sie poprawiła prędkość.
ale procki i tak sie same nie zepsują więc gwarancja to tylko chwyt markentingowy
------------------------------------------------------------------------------------------------
Na razie jestem ciekaw jak sie robi taką chłodnice - dość mocno zeszliśmy z tematu
Dwa posty jeden za drugim - czyżby nie było przycisku "Edytuj"?
Połączyłem. marcing
------------------------------------------------------------------------------------------------
Na razie jestem ciekaw jak sie robi taką chłodnice - dość mocno zeszliśmy z tematu
Dwa posty jeden za drugim - czyżby nie było przycisku "Edytuj"?
Połączyłem. marcing
Ostatnio zmieniony 21 paź 2006, 19:08 przez Kulpina, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale jak niedoświadczona młodzież gimnazjalna zacznie się bawić w podkręcanie to procesor sie zepsuje na 100%. Proponuję nie robić z forum czatu i odpuścić sobie wysyłanie wypowiedzi mniejszych niż 10 zdan podwójnie złożonych (zwłaszcza nie niosących za sobą jakiegoś przesłania). To nie jest GG ani jakaś czateria.Kulpina pisze:ale procki i tak sie same nie zepsują więc gwarancja to tylko chwyt markentingowy