Game Port nie posiadam
Game Port nie posiadam
Witam wszystkich zaczynam dopiero zabawe z mikrusami i chcialem sobie dzisiaj zaczac programowac i patrze a na nowej plycie glownej nie posiadam game port.....gdzie mam podpiac noge do plusa mozna podpiac do wyjscia jak jest pod cd jest 12 i 5 czy mozna to tam podpiac..........????
Pozdrawiam.......
Pozdrawiam.......
Widocznie masz płyte główną bez zintegrowanej karty dźwiękowej. Masz dwa wyjścia: kupić karte graficzną (nieekonomiczne)
albo podpiąć to gdziekolwiek indziej, np. pod wolne USB. Tylko musisz sobie zrobić dodatkowy kabelek oczywiście - pod te wtyczke. Albo ingerując w wnętrze komputera możesz podpiąć do wolnej wtyczki prosto z zasilacza.
P.S. Wyrażaj sie bardziej, że tak sie wyraże, bardziej po "ogólnopolskiemu" a nie jakąś gwarą czy dialektem
Te "mikrusy" to jakieś robaczki?
A ta "noga" to Twoja czy układu scalonego?
I interpunkcja była by mile widziana.
Właściwie to sie zastanawiałem czy odpowiadam na temat czy źle go zrozumiałem.
P.S. Wyrażaj sie bardziej, że tak sie wyraże, bardziej po "ogólnopolskiemu" a nie jakąś gwarą czy dialektem
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2006, 18:24 przez Daymian, łącznie zmieniany 3 razy.
Oj, Thor...
Skoro masz na wtyczce 5V - to oczywistym jest, że da się to wykorzystać...
EDIT: dodane po pięciu minutach...
Gdzie była mowa o grafice?
Skoro masz na wtyczce 5V - to oczywistym jest, że da się to wykorzystać...
EDIT: dodane po pięciu minutach...
Jaka karta graficzna? Co karta graficzna ma do gameport'u?Daymian pisze:Widocznie masz płyte główną bez zintegrowanej karty graficznej. Masz dwa wyjścia: kupić karte graficzną (nieekonomiczne)albo podpiąć to gdziekolwiek indziej, np. pod wolne USB. Tylko musisz sobie zrobić dodatkowy kabelek oczywiście - pod te wtyczke. Albo ingerując w wnętrze komputera możesz podpiąć do wolnej wtyczki prosto z zasilacza.
P.S. Wyrażaj sie bardziej, że tak sie wyraże, bardziej po "ogólnopolskiemu" a nie jakąś gwarą czy dialektemTe "mikrusy" to jakieś robaczki?
A ta "noga" to Twoja czy układu scalonego?
I interpunkcja była by mile widziana.
Gdzie była mowa o grafice?
- matelektronik
- Użytkownik
- Kontakt:
- matelektronik
- Użytkownik
- Kontakt:
wow..... ja tak bym mial to bym sie go pozbyl bo kwiatki mam kolo monitora i na polce wiec jak ktos by podlewal to moze byc bum..lekkie...........
:P:P:P......
Mam do was Pytanko jedno ...........Posiadam procek attinny2313...i nie wiem ktora noga to MOSI oraz MISO........takie same sa jak w procku at90s2313??
Mam do was Pytanko jedno ...........Posiadam procek attinny2313...i nie wiem ktora noga to MOSI oraz MISO........takie same sa jak w procku at90s2313??
Wiesz coThor pisze:... Mam do was Pytanko jedno ...........Posiadam procek attinny2313...i nie wiem ktora noga to MOSI oraz MISO........takie same sa jak w procku at90s2313??
Do pierwszego twojego pytania to tak naprawdę mozna zgadywać o co ci chodziło, ale w zasadzie dostałeś odpowiedzi.