podłączanie głośników do komputera
podłączanie głośników do komputera
Witam ! To mój pierwszy post i przy okazji wszystkich pozdrawiam. Mam problem otóż podłączyłem głośniki Altus 110 W do wzmacniacza Unitra PW 8010 i całość do komputera. Teraz zamontowałem głośniki komputerowe imam problem gdyż z nich nie wydobywa się dźwięk. Pomocy
A dokladnie to czy jak podlaczysz znowu te glosniki ze wzmakiem to gra ?? jak nie to karta dziwiekowa albo sterowniki albo cos jest z nia.............
Pozdrawiam...Bartek
Pozdrawiam...Bartek
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2006, 9:03 przez Thor, łącznie zmieniany 2 razy.
co sie dzieje czy glosniki czy karta.....
Ja bym ci proponował odłoczyć głośniki komputerowe, i podłączyc wzmacniacz z kolumnami do komputera,jeśli będzie działać to iest wszystko oki jesli nie, to wyjmi karte dzwiękową i ją delikatnie przeczyść. Jesli po włzeniu nadal będzie cisza to prawdopodobnie padła ci karta. jeśli masz nową karte to łatwo jest sprawdzic czy jest sprawna czy nie.
pozdrawiam
pozdrawiam
Przepraszam że długo nie odpowiadałem ale jestem chory ;-(. Otóż próbowałem wszystkiego i nic nie pomogło a tak przy okazji to chyba muszę przinstalować Windowsa bo mi cały czas wyskakuje komunikat z moich sterowników ( C-Media Azalia Codecs czy jakoś tak ) że niby odłączam i przyłączam jakieś urządzenia nowe. Dziękuję bardzo za Posty i pozdrowienia
Jeśli po formacie będzie problem się powtarzał to proponuję wyłączyć muzykę w biosie i nie isntalowac żadnych sterów do niej i kupić nową kartę pod PCI.fiszmen pisze:Przepraszam że długo nie odpowiadałem ale jestem chory ;-(. Otóż próbowałem wszystkiego i nic nie pomogło a tak przy okazji to chyba muszę przinstalować Windowsa bo mi cały czas wyskakuje komunikat z moich sterowników ( C-Media Azalia Codecs czy jakoś tak ) że niby odłączam i przyłączam jakieś urządzenia nowe. Dziękuję bardzo za Posty i pozdrowienia
Uszkodzenie h/w niewykluczone.