Czy i gdzie, we Wrocławiu, da się jeszcze kupić AT90S2313 ?
- mariusz_edw
- Użytkownik
- Kontakt:
Czy i gdzie, we Wrocławiu, da się jeszcze kupić AT90S2313 ?
AVR AT90S2313 zostały wyparte przez Attiny2313.
Czy i gdzie, we Wrocławiu, da się jeszcze kupić dawne AT90S2313 i za ile?
Czy i gdzie, we Wrocławiu, da się jeszcze kupić dawne AT90S2313 i za ile?
- mariusz_edw
- Użytkownik
- Kontakt:
To załaduj do nowej, tylko fusebity ustaw na zewnętrzny oscylator... Tiny może pracować dokładnie tak samo jak starszy brat... I nie ma problemu z wgraniem programu już skompilowanego dla 90S2313 - po ustawieniu FB działa dokładnie tak samo.
Trochę się nie na temat (a jeśli na temat - to w niewłaściwym dziale) porobiło
Trochę się nie na temat (a jeśli na temat - to w niewłaściwym dziale) porobiło
- mariusz_edw
- Użytkownik
- Kontakt:
No, jak nie znajdę starych 90S2313, to pobawię się z fusebitami (tak, czy inaczej muszę kupić uP, bo mi się skończyły).marcing pisze:To załaduj do nowej, tylko fusebity ustaw na zewnętrzny oscylator... Tiny może pracować dokładnie tak samo jak starszy brat... I nie ma problemu z wgraniem programu już skompilowanego dla 90S2313 - po ustawieniu FB działa dokładnie tak samo.
PS. Z przesiadką z 90S8515 na Attiny8515 też będzie równie prosto? Pytam doświadczonych, bo widzę, że w praktyce z tym różnie bywa: http://ep.com.pl/forum/viewtopic.php?p=52582
Nie ma tiny8535 
A jeśli chodzi o mega8535, problemu nie ma - poczytaj notę Atmel'a:
http://www.atmel.com/dyn/resources/prod ... oc2519.pdf
W zasadzie problem dotyczy kilku FuseBits... Po przestawieniu nowszy uP pracuje prawie dokładnie jak starszy brat.
Ps.: W podanym przez Ciebie temacie są różnice w pierwszym poście - dwa uP 90S8515 i 90S8535. One różnią się wyprowadzeniami... I pierwszy ma zablokowany odczyt (LB1 i LB2 odpowiadaja za blokadę pamięci...)
A jeśli chodzi o mega8535, problemu nie ma - poczytaj notę Atmel'a:
http://www.atmel.com/dyn/resources/prod ... oc2519.pdf
W zasadzie problem dotyczy kilku FuseBits... Po przestawieniu nowszy uP pracuje prawie dokładnie jak starszy brat.
Ps.: W podanym przez Ciebie temacie są różnice w pierwszym poście - dwa uP 90S8515 i 90S8535. One różnią się wyprowadzeniami... I pierwszy ma zablokowany odczyt (LB1 i LB2 odpowiadaja za blokadę pamięci...)
- mariusz_edw
- Użytkownik
- Kontakt:
- mariusz_edw
- Użytkownik
- Kontakt:
Szkoda, że SMD, chociaż i takim się już bawiłem (tyle, że 89c4051Jonnik pisze:W Robotroniku na ul.Wrocławczyka 37 mają jeszcze kilka w obudowie SMD, dzisiaj tam byłem.
To znaczy, że zacznę się bawić z fuse bitami
Dziękuję za informację, ja dawno już tam nie byłem, choć w czasie semestru zaglądam tam bardzo często
PS. A obok jest Semiconductor. Byłeś już tam?
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 30 sie 2006, 21:14 przez mariusz_edw, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie przejmuj się, Mariuszu. Mi też się czasem zdarza...mariusz_edw pisze:Racja, rozpędziłem się
Pytanie - za ile, bo tiny2313 można mieć i za cztery złote...Jonnik pisze:mają jeszcze kilka w obudowie SMD, dzisiaj tam byłem.
Generalnie, jeśli chodzi o pytanie Mariusza - szkoda nerwów na szukanie 90S2313