2'nd post (ulubione lub po prostu fajne graty & klamoty)
Jeżeli twój kalkulator szaleje to znaczy, że ząb czasu 'nadgryzł' gąbkę w klawiaturze. Wtedy kalkulator dostaje 'kota' przy wciskaniu klawiszy.Wystarczy rozebrać usunąć jej resztki gąbki i wyczyścić styki. Możesz założyć nową gąbkę albo złożyć klawiaturę bez niej. Mam kalulator Elwro 140 po takim zabiegu. Czasem jak nie mam innego kalkulatora pod ręką to używam tego staruszka
.
Do mocniejszych obliczeń niż 2+2 kalkulator nie wystarczy. Jak mi się uda to dorzucę do załącznika emulator AMIG (od 1000 po 500-ki do zdaje się 2000 i CD-TV włacznie). A tu coś trochę starszego (jak zwykle jakość fotek nędzna
), skreślony z magazynu i zezłomowany na przełomie 1992/1993 - ATARI 2600.
W razie czego proszę na PW w tej sprawie.
W razie czego proszę na PW w tej sprawie.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2007, 17:15 przez GAVRON, łącznie zmieniany 3 razy.
Ata.....co proszęGAVRON pisze:ATARI 2600
no wiesz....w jedym topicu z cudownym Commodore C128....
w całości tak wygląda, jak ktoś lubi:
tasza
Wygrzebałem go ze swojego złomowiska
, wybacz nie chciałem poniżyć twojego cudownego 128

PS.

Kiedyś to był szczyt moich marzeń, ale na tym się skończyło. Nawet już zdjęcia z gazety z targów w Katowicach z nim nie mammarcing pisze:Atari Falcon - pamięta ktoś
PS.
Denerwujesz się jeszcze, bardzotakiemu modowaniu mówimy stanowcze nie!
( w uzasadnieniu - bo tak! )
Ostatnio zmieniony 10 gru 2006, 21:08 przez GAVRON, łącznie zmieniany 1 raz.
no zaraz normalnie strzelę fochamarcing pisze:Złomodorowcami
Atari Falcon....
ostatecznie.... niech będzie....
kiedyś u kolegi widziałam 1040ST, fajne to było, z graficznym desktopem...TOS
Tramiel Operating System
taaaak...GAVRON pisze:wybacz nie chciałem poniżyć twojego cudownego 128
hmmm....no już nie...ale o C64 proszę z taktem i wyczuciem na przyszłośćGAVRON pisze:Denerwujesz się jeszcze, bardzo![]()
a w załącznikach, aby ukrócić te ataryńskie wywody:
przełącznik do cartridgów (jak to sie odmienia?) do Commodore C64/C128
także na tle kubka IBM, który dostałam na pamiątkę po szkoleniu
oraz stacyja 1541-II, na której śpią sobie grzecznie trzy wyświetlacze (moduły) VFD
tasza
Co do TOS, to na 64 II-ce (jak ktoś miał 1541-kę) to było takie coś jak GEOS środowisko to trochę przypominało późniejszego WINDOWS 3.1 (wersji nie pamiętam).

Z resztą co będę ukrywał, na zdjęciu jest skan kawałka wkładki okładki analogowej płyty zespołu KOMBI (album 4). Sławomir Łososwski - co on na tym sprzęcie wyrabiał (gra i trąbi zespół KOMBI).
.
Przecież Ja go kocham miłością bezkrytycznątasza pisze:ale o C64 proszę z taktem i wyczuciem na przyszłość
Z resztą co będę ukrywał, na zdjęciu jest skan kawałka wkładki okładki analogowej płyty zespołu KOMBI (album 4). Sławomir Łososwski - co on na tym sprzęcie wyrabiał (gra i trąbi zespół KOMBI).
Hmm, nie wiem… cartridg-ów, cartridg-y, cartridge-ów cartridge-y… Ja nie umiem odmieniowywaćtasza pisze:(jak to sie odmienia?)
Ostatnio zmieniony 08 lis 2006, 18:18 przez GAVRON, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja swoją konsolkę miałem w nowszej obudowie, i nawet to co mi się nie udaje odmieniać, się zostało (cart...).tasza pisze:w całości tak wygląda, jak ktoś lubi:
Ostatnio zmieniony 19 sie 2006, 16:27 przez GAVRON, łącznie zmieniany 1 raz.
To co było.....
Dzięki mojemu ojcu w domu był ZX81, potem Timex 2048 ze stacją dysków FDD3000, równolegle do tego Atari 800XL, potem była Amiga 500, po niej Amiga 600 a na koniec Amiga 1200 
A teraz nastał PC, choć lubię odpalić emulator ZX spectruma i się pobawić.
A ze staroci audio mam korektor radmora starą fonikę PW9013 ale po gruntownym remocnie teraz stała się GainClonem
Jak będę miał aparat to wrzucę fotki tegoż sprzętu
A teraz nastał PC, choć lubię odpalić emulator ZX spectruma i się pobawić.
A ze staroci audio mam korektor radmora starą fonikę PW9013 ale po gruntownym remocnie teraz stała się GainClonem
Jak będę miał aparat to wrzucę fotki tegoż sprzętu
-
ZbeeGin
Słyszałeś o czymś takim jak sentyment? No a poza tym fajnie sobie przypomnieć czasy, kiedy myszka była tylko zwierzęciem, pulpit pulpitem, a okno czymś z szybą.stary sprzęt jet fajny ale tak właściwie to do czego wy go używacie???
No też fakt. Gdybym miał coś takiego to rzeczywiście byłby to eksponat. Ale mój najstarszy sprzęt który chodzi to komputer 200 mhz z proc. cyrix M II Do tego są trzy procesory w nieznanym stanie (chyba działają) jeden to chyba 486 a reszta to jakieś green CPU
[ Dodano: 2006-08-20, 10:32 ]
w sumie też dziwne pytanie zadałem bo sam od jakiegoś czasu poszukuje tych starych dużych dyskietek. Raz nawet był pomysł stworzenia super wolnego kompa na dyskietki 5,25 cala (albo 8 cali), ale nie ma gdzie tego kupić. Na allegro takich starych stacji dyskietek nikt nie sprzedaje bo ludzie też to lubią
[ Dodano: 2006-08-20, 10:32 ]
w sumie też dziwne pytanie zadałem bo sam od jakiegoś czasu poszukuje tych starych dużych dyskietek. Raz nawet był pomysł stworzenia super wolnego kompa na dyskietki 5,25 cala (albo 8 cali), ale nie ma gdzie tego kupić. Na allegro takich starych stacji dyskietek nikt nie sprzedaje bo ludzie też to lubią