Spalony tranzystor
-
Gość
Spalony tranzystor
Wiam
Mam problem, posiadam układ z aparatu fotograficznego ale spalił mi sie tranzystor i nie moge go wymienić bo nie wiem co na nim pisze, doczytałem sie, że pisze 21C3504 ale w sklepie powiedzieli mi że nie ma czegoś takiego może wiecie o jaki tranzystor może chodzić albo jakim go zastąpić.Jak możecie to podajcie mi jeszcze nazwe podobnego tranzystora który wytrzymał by większe napięcie
Mam problem, posiadam układ z aparatu fotograficznego ale spalił mi sie tranzystor i nie moge go wymienić bo nie wiem co na nim pisze, doczytałem sie, że pisze 21C3504 ale w sklepie powiedzieli mi że nie ma czegoś takiego może wiecie o jaki tranzystor może chodzić albo jakim go zastąpić.Jak możecie to podajcie mi jeszcze nazwe podobnego tranzystora który wytrzymał by większe napięcie
Tak myślałem to jest tranzystor SMD i co za tym idzie ciężko Tobie będzie go wlutować nie mówiąc o tym że nie znamy jego oznaczenia (może być element kodowany).Najprosciej to udać się do jakiegoś zakładu specjalistycznego zajmującego się aparatami, ale to jest związane z kosztami
Przykro mi ale nie wiem czy ktoś Tobie pomoże.
Pozdrawiam
Przykro mi ale nie wiem czy ktoś Tobie pomoże.
Pozdrawiam
Te wymiary raczej nie wskazuję na SMD, ale mogę się mylić, jeśli jest to faktycznie 2SC3504 to jest on w obudowie TO-92 i to ma tak ok 5mm na 5mm, pytanie pomocnicze czy ten tranzystorek jest przylutowany na "pionowych nóżkach" bo nie wiem czy orientujesz się (to pytanie do Gościa) jak są montowane elementy SMDAnonymous pisze:wys. 5mm szer. 5mm
-
Gość