Plik HEX dla AVT-3003
Plik HEX dla AVT-3003
Poszukuję pilnie pliku HEX dla AVT-3003 'Mikroprocesorowy miernik częstotliwości 100Mhz'. Plik BAS w dziale download po skompilowaniu w BASCOM AVR DEMO daje kod przekraczający dostępną pamięć. Nie mam aktualnie czasu na przepisywanie programu w C a miernik jest mi potrzebny na zaraz.
-
ZbeeGin
U mnie się skompilował i zmieścił się w granicach 2KB. ???
Zobacz czy sposób podłączenia LCD jak wyżej jest poprawny i możesz wgrywać, i odpalać.
Kod: Zaznacz cały
Report : AVT3003
Date : 07-13-2006
Time : 22:35:43
Compiler : BASCOM-AVR LIBRARY V 1.11.8.3
Processor : 90S2313
SRAM : 80 hex
EEPROM : 80 hex
ROMSIZE : 800 hex
ROMIMAGE : 7C0 hex -> Will fit into ROM
ROMIMAGE : 1984 dec
FLASH USED : 96 %
LCD DB7 : PORTB.7
LCD DB6 : PORTB.6
LCD DB5 : PORTB.5
LCD DB4 : PORTB.4
LCD E : PORTB.3
LCD RS : PORTB.2
LCD mode : 4 bit
Ostatnio zmieniony 13 lip 2006, 21:42 przez ZbeeGin, łącznie zmieniany 1 raz.
- matelektronik
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam
Temat moze juz troche stary ale tez zmontowalem ten miernik. Kod skompilowalem z optymalizacja kodu wszystko bylo git, proc sie zaprogramowal bez problemu. Ale gdy wlozylem procka do podstawki i zrobilem pierwszy odpal miernik uruchamial sie ok 20s i chociarz podalem sygnal na wejscie nic sie nie dzialo. Podajac sygnal bezposrednio na nozke proca (za preskalerem) jakos dziwnym trafem zaczal mierzyc czestotliwosc i impulsy. Niestety mi to nic nie daje bo potrzebuje pomiaru wiekszych czestotliwosci niz 5MHz
Czy komus tez sie ten przyzad tak dlugo zalacza i tak dziwnie dziala jak mi ?
Temat moze juz troche stary ale tez zmontowalem ten miernik. Kod skompilowalem z optymalizacja kodu wszystko bylo git, proc sie zaprogramowal bez problemu. Ale gdy wlozylem procka do podstawki i zrobilem pierwszy odpal miernik uruchamial sie ok 20s i chociarz podalem sygnal na wejscie nic sie nie dzialo. Podajac sygnal bezposrednio na nozke proca (za preskalerem) jakos dziwnym trafem zaczal mierzyc czestotliwosc i impulsy. Niestety mi to nic nie daje bo potrzebuje pomiaru wiekszych czestotliwosci niz 5MHz