rs232 numeracja pinow
rs232 numeracja pinow
mam pytanie co do numeracji pinow w rs232 bo cos mi sie nie zgadza. jak mam na instrukcji pokazany ich rozklad i numerki, to powinienem patrzec na wtyczke od tej strony do ktorej lutuje, czy od tej ktora jest na zewnatrz? myli mnie to bo jezeli patrze na numerki to w jednych wtyczkach pasuja od wewnatrz a w innych od zewnatrz. prosze o jakies klarowne wyjasnienie
http://images.google.com/imgres?imgurl= ... l%26sa%3DX
Popatrz na rysunki.
Nie wiem czy czasami nie jest tak że w męskiej jest tak, a w żeńskiej na opak, Ja bym lutował wg numerków.
Narazie tyle mogę pomóc.
Popatrz na rysunki.
Nie wiem czy czasami nie jest tak że w męskiej jest tak, a w żeńskiej na opak, Ja bym lutował wg numerków.
Narazie tyle mogę pomóc.
Paradoksalnie, ale tak jak u ludzi 
PS.
Na rusunku powyżej tam gdzie F (Frau - kobieta), a gdzie M (Mann - mężczyzna), tak podejrzewam będzie oznaczone.
PS.
Na rusunku powyżej tam gdzie F (Frau - kobieta), a gdzie M (Mann - mężczyzna), tak podejrzewam będzie oznaczone.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2006, 11:29 przez GAVRON, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobrze że przynajmniej jedna osoba mnie skontrolowała, bo powoli zapominam angielskitasza pisze:Złącza żenskie (Female) i męskie (Male)
F (Frau - kobieta), a gdzie M (Mann - mężczyzna) – to z języka niemieckiego.
Za zamieszanie przepraszam, a co do tych dziurek to z dziurkami są żeńskie jeżeli niezbyt jasno dałem do zrozumienia
Ostatnio zmieniony 15 sie 2006, 23:32 przez GAVRON, łącznie zmieniany 1 raz.
Obawiam się, że mężczyzna po niemiecku to "Mann"GAVRON pisze:M (man - mężczyzna) – to z języka niemieckiego.
Sehr. To też przy okazjiGAVRON pisze:Zehr
Ostatnio zmieniony 16 sie 2006, 9:55 przez Anax, łącznie zmieniany 1 raz.