Witam. Mam pytanko. Pewnie nikt mi nie odpowie chyba ze ktos ma taki sam samochód i się tym interesuje ale szczerze mówiąc straciłem już prawie nadzieję.
Mianowicie chodzi mi o wtyczki przy stacyjce w golfie II. mam zamiar zrobic sobie własne włączniki wycieraczek, spryskiwacza oraz pare układzików podłączyć do tego itd. i nie mam pojecia skad mam to wytrzasnąć??? mam książki od golfa ale tam nic takiego nie ma. który kabel jest do czego??? ktoś wie może??? bardzo prosze o pomoc...
Z góry dziękuję...
Stacyjka
Masz zwylka kontrolke samochodowa taka ze szpikulcem na koncu, jelsi nie to kup lub zrób z gwozdzia i zarowki 6Wat naklowaj kable po koleji i mieszaj wylacznikami zapisz wszytko na kartce ktory kolor i i kiedy jest napiecie, z tego co pamietam jest tam wylacznik 2 pozycyjny od swiatel zwykle z nim sa problemy bo niema tam przekaznika i styki sie wypalaja reszta co do samej stacyjki prawdopodobnie czarny gruby zasilanie czarny cienszy lub z bialym paskiem rozrusznik szary chyba zaplon ale tego niejestem pewien bo juz 2 lata nie grzebalem w zadnym golfie wiecej zanjdziesz na elektrodzie w Alarmach
ogolnie jest to banal wiekszosc firm montujacych alarmy samochodwe posluguje sie ta metoda jesli niema danych na temat instalacji.
prawde mowiac metoda jest dobra do starszych samochodow bo do tych nowych z taka kontrolka nawet nie podchodz wiekszosc jest wyposazona w magistrale CAN i inne wynalazki. Zycze powdzenia daj znac co i jak.
ogolnie jest to banal wiekszosc firm montujacych alarmy samochodwe posluguje sie ta metoda jesli niema danych na temat instalacji.
prawde mowiac metoda jest dobra do starszych samochodow bo do tych nowych z taka kontrolka nawet nie podchodz wiekszosc jest wyposazona w magistrale CAN i inne wynalazki. Zycze powdzenia daj znac co i jak.
Miałem nadzieję że ktoś cos ma na ten temat bo prawdę mówiąc nie ma kompletnie czasu żeby sie tym zająć. ale zrobię jak mówisz. jak zrobię to dam znać co i jak. ale nie będzie to tak szybko. pozdrawiam i dziekuje..
[ Dodano: 2006-09-04, 17:13 ]
Udalo mi sie znalesc troche czasu i sprawdzilem to ta kontrolka, zrobilem nowe przełączniki i..... ..... notatki nie przezyly spotkania z siostrencem
musze to zrobic jeszcze raz.
[ Dodano: 2006-09-04, 17:13 ]
Udalo mi sie znalesc troche czasu i sprawdzilem to ta kontrolka, zrobilem nowe przełączniki i..... ..... notatki nie przezyly spotkania z siostrencem