Pamięci 800MHz

Dyskusje na temat sprzętu, konfiguracji, sterowników i oprogramowania.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tranzystor
Użytkownik
Kontakt:

Pamięci 800MHz

Post autor: Tranzystor » 11 lip 2006, 9:56

Chce poskładać sobie komputer, który ma mi służyć bardzo dużo i ma być zdolny do obsługiwania gier w, które grają moi bracia. No i też ma być szybki, żeby jednak przy moich zdolnościach nie padł. Jednak taki program jak Eagle wydaje się cieńki, ale potrafi przy mnie być kocny. Problem tkwi w tym, że mój Tato mówi, że z pamięciami 512MB 800MHz Kingstona i płytami głównymi Asusa są problemy. Ja bym chciał się od Was dowiedzieć jak jest na prawde, bo nie wiem w komputroniku na stronie płyty głównej Asusa P5WD2 na chipsecie Intel 955X pisze, że te pamięci nawet jakioś działają, ale Ci co komentowali tą płyte zajmują się podkręcaniem komputera,a nie jego stabilnością :sad: .
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź :mrgreen:

icky
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: icky » 11 lip 2006, 15:21

512MB 800MHz RAM??

hahahahahahahaha

o kurka ale jestem w tyle

hahahahahahahaha

mam procka 400MHz :/

ja już niewiem co wy z tymi komputerami robicie że wam tyle potrzeba
[chciałbym jeszcze wspomnąć o fenomenie windowsa -> system ma już prawie 10lat (98) a nadal funkcjonuje na części komputerów... a niektórzy wolą linuxa - ciekawe... troche drażniący temat]

przepraszam za offtopic - ten był okropny

ZbeeGin

Post autor: ZbeeGin » 15 lip 2006, 13:08

Tranzystor, poczekaj jeszcze chwilę z kupowniem nowego komputera. Wchodzi Intel Core Duo ze swoimi nowymi monsterami; w obozie AMD pojawiły się procesory "pod" AM2 która osługuje DDR II. Zatem znów będziesz miał wybór platformy sprzętowej, a co za tym idzie ceny w stosunku do możliwości.
Z założenia ten Asus powinien bez problemów obsłużyć DDR2 800MHz. Ale wszystkie aspekty tego wyjdą dopiero po pewnym czasie...

Wszystko wskazuje też na to, że starsze rozwiązania (Pentium/Celeron D LGA, AMD 64 s754/s939) "polecą" w dół z cenami. A Pentium D 805 jest naprawdę niezłym procesorem.

Zresztą i tak po 6 miesiącach nowy zestaw traci na swojej nowoczesności. :D

p.s. Popraw te literówki, bo dalej nie wiem co to "ale potrafi przy mnie być kocny".

Awatar użytkownika
Tranzystor
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Tranzystor » 27 sie 2006, 19:44

Dzięki wielkie!
Poczekałem i kupiłem zupełnie inny komputer z Core2 Duo E6400 2,13GHz chodzi jak rakieta. Poraz pierwszy widze, żeby instalował komputer programy w 2 minuty i to z płyt CD :D Jest naprawde extara. Z pamięciami 800MHz ktoś mi powiedział, że są niestabilne jak narazie więc lepiej kupić pamięci 667MHz z dobrymi timingami i tak zrobiłem :D
Pozdrawiam i dziękuję za doradzenie Core2 Duo :D

Awatar użytkownika
misha89
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: misha89 » 27 sie 2006, 21:26

25 lat temu Commodora miala zagar 1Mhz :mrgreen: to byl dopiero sprzet...

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ