Możecie mi polecić jakiś program do edycji plików wav, nagranych za pomocą dyktafonu cyfrowego.
Zapisuje on jakoś dziwnie 32k/s i próbkowanie próbkowanie 8kHz.
Windows Media Player idtwarza bez problemu natomiast Audiacity nie rozpoznaje formatu, próbowałem import jako RAW ale też nie dziala.
Prog. do edycji plików z dyktafonu cyfrowego (wav)
-
elektronWielki
- Użytkownik
- mariusz_edw
- Użytkownik
- Kontakt:
niektóre programy [o ile nie wszystkie] do obróbki wymagają nieskompresowanych plików wav [44kHz 1411kbps]
ja używam już starego ale dobrego programu do ripowania, kompresowania [przy pomocy LAME lub innych] i przetwarzania [jest właśnie też możliwość dekompresowania plików mp3, wav, wma...] nazywa się Exact Audio Copy.
ja używam już starego ale dobrego programu do ripowania, kompresowania [przy pomocy LAME lub innych] i przetwarzania [jest właśnie też możliwość dekompresowania plików mp3, wav, wma...] nazywa się Exact Audio Copy.
GoldWave jast podobno fajny. Program też mi się podoba, ale problem w tym że jest shareware. A ja ie wiem jakie ma ograniczenia
A audiacity nie czyta tego formatu wav, ponieważ jest to IMA ADPCM 8kHz, 4 bity mono
[ Dodano: 2006-07-14, 09:33 ]
Sprawdziłem właściwości tego pliku:
Szybkość transmisji: 32kb/s
Rozmiar próbki audio : 4bity
Kanały: 1 mono
Częśtotliwośc próbkowania audio: 8kHz
Format dzwięku : IMA ADPCM
A audiacity nie czyta tego formatu wav, ponieważ jest to IMA ADPCM 8kHz, 4 bity mono
[ Dodano: 2006-07-14, 09:33 ]
Sprawdziłem właściwości tego pliku:
Szybkość transmisji: 32kb/s
Rozmiar próbki audio : 4bity
Kanały: 1 mono
Częśtotliwośc próbkowania audio: 8kHz
Format dzwięku : IMA ADPCM