Witam!
Chciałbym sobie kupić kulkę plazmową i zastanawiam się nad jej położeniem i ewentualnym jej wpływem na pobliskie okiekty. Otóż najatrakcyjniejszym miejscem dla mnie byłoby umieszczenie kulki pomiędzy moim monitorem LCD i nieekrowanymi głośnikami komputerowymi. Moje pytanie więc brzmi: czy to dobry pomysł? Jakie zakłócenia może generować lampka z piorunami z certyfikatem CE? Czy mogo na niej występować jakieś przeskoki wyładowań elektrostatycznych na monitor?
Kulka plazmowa i monitor LCD
przeskoki raczej nie tymbardziej w przypadku LCD [ze zwykłymi już bym się obawiał] zakłucenia będą miały raczej charakter elektromagnetyczny [w takiej lampie pewnie spore częstotliwości przy także sporym prądzie] wg mnie pewnie będzie zakłucać głośniki a monitor może...
niewiem co daje standard CE więc nie mam pojęcia jaki wpływ wywiera lampa na otoczenie ale skoro została dopuszczona na rynek to napewno jest bezpieczna i względnie mało zakłuceniodajna w porównaniu do domowych konstrukcji [właściwie to niema porównania]
niewiem co daje standard CE więc nie mam pojęcia jaki wpływ wywiera lampa na otoczenie ale skoro została dopuszczona na rynek to napewno jest bezpieczna i względnie mało zakłuceniodajna w porównaniu do domowych konstrukcji [właściwie to niema porównania]