A tak poza tym, to może ktoś znalazł w internecie jakieś (niekoniecznie elektroniczne) zdięcia anaglifowe?
7/2006 EdW w 3D
7/2006 EdW w 3D
Jak wam się podoba prezent od wydawnictwa? Myślę że to bardzo miłe, ale jestem nieco rozczarowany jakością zdięć. Kiedy je oglądam przez okulary to dostaję zeza i robi mi się niedobrze (kręci mi się w głowie). Kiedyś oglądałem dużo lepsze obrazki 3D (komiks w Kaczorze Donaldzie
) Tam to się naprawdę wydawało że obraz wystaje poza kartkę i że posiada głębię, ale tam zauważyłem że występowały tylko trzy kolory: zielony, cyjan i jakiś taki brązowy (zapewne mieszanka obu wcześniejszych) i dlatego efekt był lepszy. Może w EdW niepotrzebnie występują poza kolorami "trójwymiarowymi" inne? Może efekt byłby lepszy po nałożeniu na siebie dwóch stereoskopowych zdięć poddanych działaniu dwuch filtrów?
A tak poza tym, to może ktoś znalazł w internecie jakieś (niekoniecznie elektroniczne) zdięcia anaglifowe?
Zastosowanie obrazów imitujących trzeci wymiar było dość ciekawym urozmiaceniem, ale:
Dzięki temu nie bedzie to irytowalo osob nie korzystajacych z prenumeraty, jak i zwolni z koniecznosci szukania okularków, gdy dana osoba bedzie chciala przyjzec sie jakiemus ukladowi (nie zawsze EDW czyta sie w domu..), a spoglądanie na te specyficzne zdjecia bez wykorzystania anaglifowych okularow jest męczące..
- osoby nie będące prenumeratorami mogą się czuć pokrzywdzone (bo nie dostaly okularow)
- papier na ktorym drukowana jest gazeta nie nadaje sie do jakichkolwiek experymentów wizualnych bo kiepsko odwzorowuje kolory
Dzięki temu nie bedzie to irytowalo osob nie korzystajacych z prenumeraty, jak i zwolni z koniecznosci szukania okularków, gdy dana osoba bedzie chciala przyjzec sie jakiemus ukladowi (nie zawsze EDW czyta sie w domu..), a spoglądanie na te specyficzne zdjecia bez wykorzystania anaglifowych okularow jest męczące..
-
Sebastian RCS
- Użytkownik
- Kontakt: