Brakuje sterowników???
Brakuje sterowników???
W ostatnim czasie miałem 2 formaty dysku pod rząd z czego jeden razem z instalacją windowsa robiłem sam, a drugi był w serwisie. Po tych formatach udało mi sie zauważyć że gry worms 3d demo, worms 4 demo nie chcą sie wogóle włączyć. podczas ładowania bez żadnego ostrzeżenia sie wyłączają
Już nawet nie mówiąc nic o grach (które dziłały przed formatami) takie dziwne zachowanie jest chyba spowodoane brakiem jakiś sterowników. Tylko jakich??? Może ktoś wie czego brakuje w moim kompie ??? 
Witam!
Prawdopodobnie jest to błąd wyświetlania powodowany przez oprogramowanie karty graficznej.
Sterowników raczej nie brakuje, ale są albo zbyt nowe - szczególnie w przypadku karty na układach ATI Radeon, lub też masz domyślne Windows'owe.
Dobrze jest mieć w zapasie kilka wersji sterowników i wypróbować przy których gra działa.
Pozdrawiam!
Marcin "Max" G.
Prawdopodobnie jest to błąd wyświetlania powodowany przez oprogramowanie karty graficznej.
Sterowników raczej nie brakuje, ale są albo zbyt nowe - szczególnie w przypadku karty na układach ATI Radeon, lub też masz domyślne Windows'owe.
Dobrze jest mieć w zapasie kilka wersji sterowników i wypróbować przy których gra działa.
Pozdrawiam!
Marcin "Max" G.
No nie mów, że Ty formata za każdym razem po takim czymś robisz...
Masz dziennik zdarzeń w XP, zobacz tam która aplikacja robi Ci resety.
Sprawdź też temp. precesora - może masz zawalony wentylator, ostatnio robiłem to u znajomego... 80°C procesor -szok.
Dociśnij kartę do slotu AGP, może coś się poluzniło.
Sprawdź czy masz dobrego DirectX - wpisz w "uruchom" polecienie i zobacz czy masz powłączane funkcje DirectX
Czy używasz sterowników tych co wcześniej czy jakieś inne masz?
Najlepiej napisz jaką wersję driverów masz teraz a jaką miałeś zanim pojawiły się problemy.
Masz dziennik zdarzeń w XP, zobacz tam która aplikacja robi Ci resety.
Sprawdź też temp. precesora - może masz zawalony wentylator, ostatnio robiłem to u znajomego... 80°C procesor -szok.
Dociśnij kartę do slotu AGP, może coś się poluzniło.
Sprawdź czy masz dobrego DirectX - wpisz w "uruchom" polecienie
Kod: Zaznacz cały
dxdiagCzy używasz sterowników tych co wcześniej czy jakieś inne masz?
Najlepiej napisz jaką wersję driverów masz teraz a jaką miałeś zanim pojawiły się problemy.
Zebym to ja wiedział
Już nie pamiętam wtedy chodziło dobrze to nie zwracałe na to uwagi.
A to polecenie całkiem przydatne jest: jak zatnie mi sie myszka i bede chciał zresetować kompa to go użyje
wpisanie tego polecenia daje identyczny efekt co włączenie gry
[ Dodano: 2006-07-01, 10:17 ]
procesor ma 52 stopnie
w wygenerowanym przez Everesta raporcie jest taka linijka:
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
O co chodzi???
A to polecenie całkiem przydatne jest: jak zatnie mi sie myszka i bede chciał zresetować kompa to go użyje
[ Dodano: 2006-07-01, 10:17 ]
procesor ma 52 stopnie
w wygenerowanym przez Everesta raporcie jest taka linijka:
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
O co chodzi???
-
ZbeeGin
-
transpacyfic
- -
- Kontakt: