Potrzebuje schematu zasilacza AT którego można podłączyć w samochodzie.
Szukałem jush troche takiego schematu ale znalazłem same zdjęcia bez schematów Z tego co wyczytałem robią to na stabilizatorach napięcia 7812, 7912 i 7805 które są przytwierdzone do sporego radiatora widać tam jeszcze 2 kondensatory i jakieś 2 elementy które nie wiem do czego służą.
Tu jest to zdjęcie zdjęcie jakiegoś innego z 3 kondensatorami:
To czarne to chyba jakieś dławiki, Ciekawą dyskusję na temat podłączenia kompa w samochodzie obserwowałem na forum EP. Potrzebna ci jest wydajna przetwornica z 12 na 12, 5 i chyba -12V na stabilizatorach które wymieniłeś to będzie dosyć się grzało, potrzbne raczej impulsowe.
Na jednej stronce widzialem to jak bylozrobione na stabilizatorach ale one były przytwierdzone do dużego radiatora na którym był jeszcze wentylator ....
I tak sie z tego nic nie dowiedziałem a jakby podłączył tak równolegle z 3 albo 4 stabilizatory 7805 teoretycznie moim skromnym zdanie mogło by to dać rade ale nie wiem jak to jest w praktyce bo nie jestem zadnym elektronikiem
Można połączyć równolegle ale trzeba zastosować na wyjściach rezystory wyrównawcze o wartości 0,1 Ohmaja połaczysz 4 do 5 stabilizatorów to powinno być ok. Poczytaj sobie to http://www.ep.com.pl/forum/viewtopic.ph ... light=7805