Witam!
Niewiem czy jest to najodpowiedniejszy dzial ale sprobujmy. Mam stara kamerke analogowa SOny CCD 402E (mniejwiecej takie oznaczenie) i chcetnie przerobilbym ja na recorder. Moje pytanie dotyczy obwodow m.cz. a konkretniej w jakie obwody (ogolnie nie koniecznie w tej kamerze) moznaby wpiac zewnetrzny sygnal m.cz. np z innej kamery tak aby zarejestrowac go na tasmie? czy to jest wogole mozliwe czy tez trzeba zastosowac jakis konwerter sygnalu do innej postaci bardziej zjadliwej dla obwodow nagrywania w kamerze?
jak przerobic kamere na recorder ???
witam wydaje mi sie ze szkoda troszke czasu ale najporsciej rozbierz, to bedzie wymgalo troszke cierpliwosci i uwagi
przygotuj jakis pisak nie zmywalny cienki
jak sciagniesz obudowe i bedizesz sie dobieral do nastepnych czesci numeruj srubki i miejsca, male elementy metalwe (czesci mechanizmu) jest to bardo pomocne przy skladaniu, strasnie ciezko zlozyc to za pierwsym razem wiec numerowanie pomoze
puzniej odszukaj mikrofon i najprosciej podepnij sie tam lub do gniazda od zewnetrznego mikrofonu jesli takie istniej w tym modelu
wydaje mi sie ze to nie bardzo ma sens wykozystywac tylko czesc audio M.CZ. bo czesc od zapisu video niebedzie wogule wykorzystywana a pozatym kamera bedzie walic bledami i moze sie sama wylaczyc.
Uwazaj na walki ktore prowada tasme niekrec jak nie musisz ciezko to potem ustawic
Zycze jednak powodzenia. napsiz jak cos zrobiszn
na temat czesci video sie nie wypowiadam bo niemam zielonego pojecia:(
przygotuj jakis pisak nie zmywalny cienki
jak sciagniesz obudowe i bedizesz sie dobieral do nastepnych czesci numeruj srubki i miejsca, male elementy metalwe (czesci mechanizmu) jest to bardo pomocne przy skladaniu, strasnie ciezko zlozyc to za pierwsym razem wiec numerowanie pomoze
puzniej odszukaj mikrofon i najprosciej podepnij sie tam lub do gniazda od zewnetrznego mikrofonu jesli takie istniej w tym modelu
wydaje mi sie ze to nie bardzo ma sens wykozystywac tylko czesc audio M.CZ. bo czesc od zapisu video niebedzie wogule wykorzystywana a pozatym kamera bedzie walic bledami i moze sie sama wylaczyc.
Uwazaj na walki ktore prowada tasme niekrec jak nie musisz ciezko to potem ustawic
Zycze jednak powodzenia. napsiz jak cos zrobiszn
na temat czesci video sie nie wypowiadam bo niemam zielonego pojecia:(