siema! wszystkim
jak zmusić sterownik AVT2660 do pracy z dwoma napędami cd(mam na myśli zmieniarka na 2cd)bo przyłaczenie drugiego CD-ka w trybie slave powodowało nieprawidłową prace głównego(master)-nie możność sterowania
avt2660-odtwarzacz cd
Jesli chodzi o przerobkę, to owszem - coś dałoby się zrobić. Ale zamiast '8515 należałoby dać mega162 (ten sam układ wyprowadzeń, ale dwukrotnie większa pamięć).
Pytanie - czy dałbyś sobie radę z przeróbką programu? Ja za bardzo nie... Może Koppel lub Marcin Wiązania by zechcieli Tobie pomóc? Spróbuj.
Pozdrawiam!
Marcin "Max" G.
Pytanie - czy dałbyś sobie radę z przeróbką programu? Ja za bardzo nie... Może Koppel lub Marcin Wiązania by zechcieli Tobie pomóc? Spróbuj.
Pozdrawiam!
Marcin "Max" G.
,sam raczej nie dałbym rady z przeróbka softu.
Jednak moj sterownik przeszedł kilka modyfikacji:
-w obwodzie resetu procka i CD-ka wywaliłemDS1813 a dałem kondensator 220nF(DS... występował niekontrolowany reset całości
-zasilanie-najpierw 1,5amperowy mostek(spóchł) zastąpiłem 2-amperowym, pozniej stabilizatory dały mi do wiwatu(niepprawidłowa praca cd-ka-resetował sie przy rozruchu CD )wymiana też niewiele dała(powwrót tych objawów)-wywaliłem wszystkie elementy zasilacza, w jego miejsce władowałem "impulsówkę"(wiesz co mam na myśli) no i spoko!
Dzięki!
ps.Proszę o pomoc w rej sprawie...(chodzi o zmiany w sofcie)
[ Dodano: 2006-08-01, 17:46 ]
mam jeszcze jedno pytanie odnosnie sterowania pilotem tego modulu.
Dlaczego u mnie modul nie reaguje na pojedyncze nacisniecia przycisków z pilota a dopiero na podwojne? Czy to jest normalne?
Jednak moj sterownik przeszedł kilka modyfikacji:
-w obwodzie resetu procka i CD-ka wywaliłemDS1813 a dałem kondensator 220nF(DS... występował niekontrolowany reset całości
-zasilanie-najpierw 1,5amperowy mostek(spóchł) zastąpiłem 2-amperowym, pozniej stabilizatory dały mi do wiwatu(niepprawidłowa praca cd-ka-resetował sie przy rozruchu CD )wymiana też niewiele dała(powwrót tych objawów)-wywaliłem wszystkie elementy zasilacza, w jego miejsce władowałem "impulsówkę"(wiesz co mam na myśli) no i spoko!
Dzięki!
ps.Proszę o pomoc w rej sprawie...(chodzi o zmiany w sofcie)
[ Dodano: 2006-08-01, 17:46 ]
mam jeszcze jedno pytanie odnosnie sterowania pilotem tego modulu.
Dlaczego u mnie modul nie reaguje na pojedyncze nacisniecia przycisków z pilota a dopiero na podwojne? Czy to jest normalne?