Przełącznik akustyczny
Przełącznik akustyczny
Witam to mój pierwszy post na forum, oraz pierwsze pytanie. Jestem zupełnie nowy w temacie elektronika i mam pytanie. Czym się różni AVT2405 A od AVT 2405B Oprócz cenowo, co lepiej kupić i czy jeżeli nie mam żadnego doświadczenia będe w stanie to sam zamontować. I jeszcze jedno ptanie pod co dokładnie to się dołancza??
Dokumentacja to zwykle ksero artykułu. Jest tam informacja jak złożyć całość.eddie pisze:a ta dokumentacja czego dotyczy?? Czy jest tam opisane jak to złożyć ??
To będzie dokładnie to:
http://www.sklep.avt.com.pl/photo/_pdf/AVT2405.pdf
Witam!
A jakie masz doświadczenie w lutowaniu? Jeżeli nic jeszcze nie robiłeś, problemem może być samo używanie lutownicy.
Co do kitów - lepiej kupić zestaw z literką B. Ominie Ciebie latanie po sklepach z podzespołami elektronicznymi i szukanie odpowiednich elementów.
Ale nie oznacza to, że nie musisz posiadać chociaż podstawowej wiedzy o elektronice - powinieneś wpierw nadrobić zaległości w tej dziedzinie, chociażby czytając "Oślą Łączkę" lub "Elektronikę dla /Elektroników".
Pozdrawiam!
Marcin "Max" G.
A jakie masz doświadczenie w lutowaniu? Jeżeli nic jeszcze nie robiłeś, problemem może być samo używanie lutownicy.
Co do kitów - lepiej kupić zestaw z literką B. Ominie Ciebie latanie po sklepach z podzespołami elektronicznymi i szukanie odpowiednich elementów.
Ale nie oznacza to, że nie musisz posiadać chociaż podstawowej wiedzy o elektronice - powinieneś wpierw nadrobić zaległości w tej dziedzinie, chociażby czytając "Oślą Łączkę" lub "Elektronikę dla /Elektroników".
Pozdrawiam!
Marcin "Max" G.
Pod każdy odbiornik. Ja użyłem małego przekaźnika na 12v i żarówkę na 12v i wszystko działa ok. Napewno będzie działał pod żyrandol, trzeba tylko większy przelaźnik. A co do tranzystora, w instrukcji będzie napisane gdzie trzeba go umieścić. W zupełności wystarcza BC547.
Jest tylko mały chaczyk. trzeba uważnie prześledzić opis bo na płytce inaczej się wlutowuje tranzystor. Baze i kolektor trzeba zamienić miejscami, tak jak jest na slodermasce. Polecam też wstawienie włącznika między obwód, np aby w dzień wyłączać urządzenie bo przy słuchaniu głośnej muzyki układ będzie cały czas włanczał sie i wyłanczał.
Pozdrawiam mcoola
Jest tylko mały chaczyk. trzeba uważnie prześledzić opis bo na płytce inaczej się wlutowuje tranzystor. Baze i kolektor trzeba zamienić miejscami, tak jak jest na slodermasce. Polecam też wstawienie włącznika między obwód, np aby w dzień wyłączać urządzenie bo przy słuchaniu głośnej muzyki układ będzie cały czas włanczał sie i wyłanczał.
Pozdrawiam mcoola
mam pytanie zlozylem taki uklad ale jak podlanczam pod zasilanie wzmacniacz 12v albo baterie 9 v to uklad nie chce sie zalaczy tylko pstryka na chwilke sie zalancza a nastepnie powraca do stanu rozlaczonego
a i jeszcze jedno dioda pali sie caly czas a jak mic dostaje sygnal swieci mocniej
co schszanilem ????????????????????????
a i jeszcze jedno dioda pali sie caly czas a jak mic dostaje sygnal swieci mocniej
co schszanilem ????????????????????????