Rany - zupełnie zapomniałem... Zresztą firma od której chciałem kupić procesor także zapomniała o moim zamówieniuel_ddMON pisze:Koppel
Czy jest możliwość opublikowania wyników tych testów? - bom bardzo ciekaw!
Co zamiast AT90S2313?
Zapomniałeś o tym, że ma ustawiony dzielnik częstotliwości zegarowej przez 8, raz się na tym przejechałem. A co do programowania to używam zmodyfikowanej wersji ,,programatora kablowego''marcing pisze:Co do różnic i rzeczy wspólnych 90S2313 i tiny2313:
1) wektory przerwań z pierwszego są w tych samych miejscach w drugim, więc można spokojnie przenieść program z 90S2313 na tiny2313.
2) trochę inaczej działa PWM i CTC - różnica występuje przy stosowaniu dzielnika
3) pamiętać należy, że tiny2313 ma domyślnie włączony wewnętrzny oscylator RC, a piny przewidziane jako wejścia zewnętrznego rezonatora są standardowo ustawione jako zwykłe I/O
2, D0
4, D2
5, D3
11, BUSY
18-25, GND
a modyfikacja polega na dodaniu 100pF między CLOCK a masą - bo mogę mieć 3 metry kabla w ekranie,a procek dalej się programuje, oraz 2000uF między VCC procka a masą - bo wtedy procek nie potrzebuje zasilania aby się zaprogramować.
-
ZbeeGin
Nie wiem czy kolega jeszcze jest zainteresowany.djlj24 pisze:Czy może jest ktoś w tanie mi to skompilować na procesor, który jest do kupienia bez problemu?
Na forum nikt publicznie nie podał rezultatu kompilacji. Wykonałem zatem kompilację tych źródeł "pod" procesor ATTiny2313. W jedej linii był błąd, poprawiłem go na podstawie analizy, jaki błąd mógł popełnic człowiek podczas wpisywania:
Kod: Zaznacz cały
;---------------------------------------------------------------------
; ldi W,0b111111010 ;tu się pomylił rewizor chyba o jedną jedynkę
ldi W, 0b11111010
;---------------------------------------------------------------------
Ostatnio zmieniony 27 sie 2008, 18:11 przez ZbeeGin, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ZbeeGin
Prawie 20 miesięcy temu nasz ulubiony Moderator napisał:
Czy coś słychać Moderatorze w tym temacie?
Pozdrowienia!
Napisałem, wtedy, że:Koppel pisze:Rany - zupełnie zapomniałem... Zresztą firma od której chciałem kupić procesor także zapomniała o moim zamówieniuel_ddMON pisze:Koppel
Czy jest możliwość opublikowania wyników tych testów? - bom bardzo ciekaw!
Myślę, że słowa dotrzymałemel_ddMON pisze:Widzę, że gotów nie jesteś jeszcze... czekał cierpliwie będę...
Czy coś słychać Moderatorze w tym temacie?
Pozdrowienia!