EdW DVD

Jeżeli masz jakieś uwagi dotyczące bieżącego lub archiwalnych numerów "Elektroniki dla wszystkich" lub zauważyłeś błędy czy nieścisłości to jest to odpowiednie miejsce aby o tym napisać.
el_ddMON
-

Post autor: el_ddMON » 07 kwie 2006, 15:56

Koppel pisze:Nie jestem na czasie czy powstało coś nowego :?
Ja mam jeszcze:
Elektronikę Plus - Układy Audio z płytą
i perełkę Eletronikę Plus - BASCOM, także z płytą

Moim zdaniem przydałby się bardzo szczegółowy spis wszystkich artykułów, najlepiej z krótkim streszczeniem artykułu (mają to zazwyczaj na początku). Można wtedy zamówić to co nas interesuje, z pełną świadomością tego co zamawiamy.
Moim marzeniem jest opcja wyszukiwania wg oznaczeń użytych elementów, wtedy mógłbym przejrzeć rózne wariacje na temat zastosowania np. danego układu scalnego.

Sporo z tym pracy ale czego się nie robi dla perenumeratorów :wink:

Najwcześniejszy posiadany przeze mnie numer EdW to 1/96, w którego wstępniaku, naczelny "wyzywał" pół Polski od żółtodziobów! 8)

I miał rację! 8)

Awatar użytkownika
marcing
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcing » 07 kwie 2006, 16:44

Witam!

Wydanie roczników EdW na płycie DVD to byłby świetny pomysł. Nawet gdyby miało to kosztować 120zł (liczę 10lat x 1zł za numer ;). Gdyby udostępnione miałyby być numery do końca 2004 roku,to i tak by się to opłaciło.
Nie mam wszystkich wydań EdW - tak właściwie moja "przygoda" z tym czasopismem zaczęła się od 1/98 (akurat skończył mi się przymusowy "urlop" w WP, ale nie narzekam - byłem radiotelegrafistą, "titawa" opanowana). Wcześniejsze roczniki mam "podziurawione".

Fajnie by było, gdyby na płycie znalazły się całe numery (pojedyńczy pdf na wydanie, razem ze wstępniakiem, itp).

Nie domagam się czegoś za darmo - wiem ile kosztuje napisanie artykułu, znam koszty utrzymania serwerów. Nie dziwię się, że np. na portalu Elektroda.pl istnieje system "punktowy", jest to dobre rozwiązanie.
Coś podobnego mogłoby być na Elportalu - wtedy nie byłoby problemu, że ktoś ma coś za darmo. Najpierw trzebaby sobie zasłużyć.
No ale uderzyło by to w początkujących - w końcu ktoś taki mógłby się zniechęcić, a tego nikt nie chce. I zaczyna się błędne koło.
Dlatego okres ochronny dla EdW powinien wynosić 2 lata ;) . I nie powinno się to zmienić.

Ale na płytę DVD/A EdW czekam - w końcu uwolniłbym regały od ciężaru.

Przepraszam za częściowy off-topic.

Pozdrawiam!

Marcin "Max" G.

Arnold_S.

Post autor: Arnold_S. » 07 kwie 2006, 19:59

Wszyscy mądrze piszecie, tylko szkoda, że niektórym trzeba "kopa na start" w formie lekkiej prowokacji, by coś obszerniejszego wyprodukowali(podzielili się czymś, co zawiera ciekawe informacje dla ogółu).
:wink:

A niektórzy osobnicy niestety prezentują jednostronne podejście do sprawy, i uparcie widzą mnie jako "tego złego", co to niby "wszystko chce za darmo"(a to nie prawda)...
:lol:
I jak tu się dogadać? :)

Wiadomo, że każdy, kto jest związany z redakcją EdW(lub podobną), będzie np. tu na forum pazurami bronił "swego"(co by nie było, dla zasady). Zrozumiała postawa.
Ale bez przegięć, i popierania systemu wyciągania kasy(10000 razy za to samo), gdzie się tylko da, i od kogo się da(to jest ta "pazerność" wydawnictw, choć z czasem widać poprawę, wszystko zmierza ku lepszemu).

:wink:
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2006, 20:43 przez Arnold_S., łącznie zmieniany 1 raz.

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 07 kwie 2006, 20:37

Arnold_S. pisze:
A moderatorzy niestety prezentują jednostronne podejście do sprawy, i widzą mnie jako "tego złego", co to niby "wszystko chce za darmo"(a to nie prawda)...
Czasami się zastanów czy nie przesadzasz z tą prowokacją :)
Arnold_S. pisze:Wiadomo, że każdy, kto jest związany z redakcją EdW(lub podobną), będzie np. tu na forum pazurami bronił "swego"(co by nie było, dla zasady). Zrozumiała postawa.
Małe wyjaśnienie - nikt z moderatorów w tym również ja nie jest związany z redakcją EdW (pomijając pisanie artykułów ale to moze robić każdy - Ty również) - moze dziwne ale tak jest.

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 02 cze 2006, 9:10

Naprawdę dziwie się tobie Arnold S. że jeszcze nie dostałeś ostrzeżenia. Może przesadzam, ale odnosze wrażenie, że wszyscy na forum są raczej mili i przyjaźni. Chętnie pomogą i w ogóle. Ale od ciebi emanuje już jakaś nieprzyajazna energia. Ty nawet jedno zdanie potrafisz napisac w ta nieprzyjazny sposób. (brrr, zimno) :(. Jak widze temat lub post do którego "przyszedł", lub który napisał Arnold S. to od razu czuje że będzie kłotnia.

Poza tym wracając do tematu. Nie można chcieć wszystkiego za darmo. Poza tym na stronie www.edw.com.pl/logowanie jeśli jesteś prenumeratorem możesz się zalogować i ściągnąć praktycznie wszystkie materiały i artykuły z EdW od numeru 1/96 do numeru 12/2002. Wystarczyłoby żebyś sobie kupił półroczną prenumeratę i pobawił się w ściąganie z tamtąd wszystkiego.

Pozdrawiam
KULPINA
link poprawiłem - Wojtek
Ostatnio zmieniony 02 cze 2006, 17:41 przez Kulpina, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
marcing
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcing » 02 cze 2006, 17:20

:arrow: Kulpina

Bez urazy ;) ale nie wiem, czy zwróciłeś uwagę na datę ostatniego postu... Ale nawet dobrze - bo coś się w temacie dzieje :)

Druga sprawa - popraw adres - sprawdziłeś gdzie można wejść przez podany przez Ciebie link? Powinno być http://www.edw.com.pl/logowanie, a właściwie http://elportal.pl/logowanie

Pozdrawiam!

Marcin "Max" G.

Ps. Nadal czekam na informację od Redakcji czasopisma na temat płytek CD/DVD...
Ostatnio zmieniony 03 cze 2006, 15:20 przez marcing, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 03 cze 2006, 8:04

A coś było nie tak z linkiem ???? to sorry nie zauważyłem.

ODPOWIEDZ