Co należy zmienić w układzie przetwornicy car-audio, by wyeliminować z niej zabezpieczenia (aby nie posiadała zabezpieczeń pod- oraz nadnapięciowych)?
proszę o pomoc. Z góry serdecznie dziękuję.
przetwornica car-audio co zmienić?
Kilka elementów musisz usunąć, dodać jeszcze jakiś jeden albo dwa układziki. Prawdopowobnie będzie trzeba dobrać się też do procesora sterującego - ale nie jest to pewne tylko prawdopodobne. Możliwe jest też, że będzie trzeba przeciąć jakieś ścieżki a inne dolutować srebrzanką.
Nie spodziewaj się konkretniejszych odpowiedzi na tak niekonkretne pytanie. Jaki model przetwornicy? Co to za układ?
A przede wszystkim: po co? Jeśli nie ma tych zabezpieczeń (szczególnie nadnapięciowego) to jako zabezpieczenie zwykle działają tranzystory mocy - spalają się zanim spalą się szybkie bezpieczniki topikowe.
Nie spodziewaj się konkretniejszych odpowiedzi na tak niekonkretne pytanie. Jaki model przetwornicy? Co to za układ?
A przede wszystkim: po co? Jeśli nie ma tych zabezpieczeń (szczególnie nadnapięciowego) to jako zabezpieczenie zwykle działają tranzystory mocy - spalają się zanim spalą się szybkie bezpieczniki topikowe.
-
bardzo początkujący
Przetwornica car-audio co zmienić? cd.
Ta przetwornica to projekt z okładki jednego z numerów EdW z 2000 czy 2001 roku (dokladnie nie pamiętam). Żadne zabezpieczenia nie są mi potrzebne, ponieważ przetwornica nie będzie stosowana w samochodzie (zasilana z akumulatora). Będzie zasilana z zasilacza DC o dużej mocy ( będzie służyc jako "elektroniczny autotransformator" dużej mocy). Jeśli to możliwe to proszę o schemat "przerobionej" przetwornicy, jeśli nie to w zupelności usatysfakcjonuje mnie opis zmian jakie należy wprowadzić. Z góry dzięki za pomoc
Już się zarejestrowałem. Nie będzie już przekrętów z mojej strony
. Podtrzymuję swoje wcześniejsze pytanie oraz prośbę o pomoc. [Co należy zmienić w układzie przetwornicy car-audio, by wyeliminować z niej zabezpieczenia (aby nie posiadała zabezpieczeń pod- oraz nadnapięciowych)? Ta przetwornica to projekt z okładki jednego z numerów EdW z 2000 czy 2001 roku (dokladnie nie pamiętam). Żadne zabezpieczenia nie są mi potrzebne, ponieważ przetwornica nie będzie stosowana w samochodzie (zasilana z akumulatora). Będzie zasilana z zasilacza DC o dużej mocy ( będzie służyc jako "elektroniczny autotransformator" dużej mocy). Jeśli to możliwe to proszę o schemat "przerobionej" przetwornicy, jeśli nie to w zupelności usatysfakcjonuje mnie opis zmian jakie należy wprowadzić. Z góry dzięki za pomoc
. ]
scalone timi
scalone timi