Witam
mam pewien problem ktory juz kiedys staralem sie rozwiazac
kilkuletni zlom o nazwie Daewoo (model niewazny) po roku moze dwoch przestal czytac plyty CD
zawsze mi to przeszkadzalo ale mialem komputer i jakos sobie radzilem
kiedys dotarlem do artykulu i dowiedzialem sie ze moge do tego uzyc stary cdrom
jednak nie bylo to takie proste
mam tate elektronika i on sam nie mogl sobie z tym poradzic
nie wiedzial gdzie sie podlaczyc
mam jakis swoj odtwarzacz LG 52x z Play/Stop i przewijaniem wiec chyba wystarczy
najwyzej jak bede potrzebowal to sobie zmienie bo chyba to najmniejszy problem
ale co musze zrobic
jakies wskazowki???
ktos mi jeszcze mowil ze mozna sobie z tego zrobic odtwarzacz MP3 a jeszcze lepiej... MP3 z plyt DVD
prosze troche info na kazdy temat bo naprawde mi zalezy
dziekuje z gory
podlaczenie cdromu do wiezy
Witam
Można podłączyć komputerowy CD-ROM do wieży. Potrzeba tylko zasilacza dwóch napięć 5V i 12V. CD-ROM można podłączyć na dwa sposoby:
Pozdrawiam.
Można podłączyć komputerowy CD-ROM do wieży. Potrzeba tylko zasilacza dwóch napięć 5V i 12V. CD-ROM można podłączyć na dwa sposoby:
- 1). przez wyjście liniowe (to do którego podłącza się kabelek do karty muzycznej)
2). przez wyjście słuchawkowe
Pozdrawiam.
W EdW z tego co pamiętam były dwa artykuły. Jeden był opublikowany na „forum czytelników” i był stosunkowo prosty, a drugi był bardziej zaawansowany (projekt mikroprocesorowy). Nie pamiętam w których numerach EdW to było. Był też opis sterownika CD w EP (AVT5078). Opis tego projektu jest dostępny w pdf na stronie sklepu AVT.
A co do wejścia AUX to możesz podłączyć do niego przełącznik sygnałów lub prosty dwukanałowy mikser i podawac na niego dwa sygnał audio z PC i z CD-ROM.
Pozdrawiam.
A co do wejścia AUX to możesz podłączyć do niego przełącznik sygnałów lub prosty dwukanałowy mikser i podawac na niego dwa sygnał audio z PC i z CD-ROM.
Pozdrawiam.
A wiesz gdzie go dostać, bo moje archiwum edw zaczyna się od 5/03, a te 2 pozostałe znalazłem w ,,Forum Czytelników''.c4v2 pisze:Odtwarzacz CD 3/03 16s
a co do:
to też szukam czegoś podobnego bo posiadam niepotrzebny cd-rom.c4v2 pisze:Jeden był opublikowany na „forum czytelników” i był stosunkowo prosty, a drugi był bardziej zaawansowany (projekt mikroprocesorowy).