propozycja zestawwu dla EDW

Jeżeli masz jakieś uwagi dotyczące bieżącego lub archiwalnych numerów "Elektroniki dla wszystkich" lub zauważyłeś błędy czy nieścisłości to jest to odpowiednie miejsce aby o tym napisać.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PICIA
-
Kontakt:

propozycja zestawwu dla EDW

Post autor: PICIA » 21 sty 2006, 8:04

Jak wiemy na rynku mamy wiele przystawek typu CLIP-prezentacja numeru lub sam aparat...

Jak się okazuje na ppodstawie kontaktów z klientami operatora TP -czesto gesto pada pytanie czy mozna kupic coś takiego ...tz dyskryminator połaczeń

załozenie:

-dzwoni do mnie osoba z numeru xxxxxxx jak się okazuje ma numer z którym nie życzę sobie rozmawiać...wpisuje to odpowiednimi klawiszami-programuje w przystawce ze jesli zadzwoni jeszcze raz przystawka rozpozna numer niepożądany...i przystawka zrealizuje połaczenie -efekt podniesionej słuchawki i po ok 5 sek zwolni zrzuci połaczenie-klientowi po kilku takich telefonach zapewne znudzi się dzwonienie....no tak a jesli by to był zastrzezony?? proste jak bat ..przystawka pokazuje jakis stan-napis w zależnosci od typu przystawki to wiec tez mozna odpowiednio to zdekodowac aby powtórzyła się sytuacja jak powyżej....
co na to redakcja EDW?????
Ostatnio zmieniony 21 sty 2006, 9:58 przez PICIA, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: radzio » 21 sty 2006, 9:54

Sam pomysł jest ciekawy i myślę że takie urządzenie byłoby przydatne. Tylko że o ile dobrze pamiętam to przyjemność uruchomienia CLIPa na linii kosztuje, a nie każdy ma ochotę płacić dodatkowe daniny dla TP.

Awatar użytkownika
PICIA
-
Kontakt:

re

Post autor: PICIA » 21 sty 2006, 9:59

pomijam koszt 3,66zł brutto..ale jaka korzyść??? zapewniam niewspółmierna....

[ Dodano: Pon 30 Sty, 2006 ]
bardzo dziwne ze portal EDW nie interesuje sie tym postem....wiec poco ten dział istnieje skoro nikt z administracji sie tym niechce zająć..szkoda :(

tyrystorek
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tyrystorek » 08 sie 2006, 9:40

Przydało by się takie coś. Mam powyżej uszu telefonów z jakąs reklamą :mad: . Ale ja mam na to sposób, który działa bez dyskryminatora. Po prostu odpowiadam "spływaj pan", albo coś w tym stylu. Po takiej rozmowie przez jakis czas nie dzwonią z tej samej firmy w sprawie reklamy. :grin:

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 08 sie 2006, 10:08

Ja wykorzystuje pomysł mojego dziadka. czasami dostaje dziwne telefony (mam chyba podobny numer do m. in. kwiaciarni). Kiedyś ktoś do mnie zadzwonil:
-Dzień dobry. Czy tu jajczrnia???
-Nieee tu zakład pogrzebowy :twisted:
-O jejku jak to sie mogło stać......

Tu jest jeszcze lepsze:
http://www.joemonster.org/article.php?sid=6071

Jak ktoś dzwoni i dwa razy dowiaduje sie że dodzwonił się do zakładu pogrzebowego to odchodzi mu chęć dalszego dzwonienia :mrgreen:

ODPOWIEDZ