A Ty chyba zagubiłeś po drodze październik i listopad
Prenumerata
-
Sebastian RCS
- Użytkownik
- Kontakt:
Ano racja, źle go zrozumiałem
.
.
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2005, 15:18 przez Sebastian RCS, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,
Pracowałem właśnie jako listonosz i orientuje się w tej sprawie. Wiec wyprostuje pewne kwestie.
Po pierwsze, jeśli ktoś nie posiada punktu doręczenia czyli skrzynki pocztowej to niestety, ale nie ma praw do żadnej reklamacji.
Ja w swojej praktyce spotkalem wiele domów, które posiadają takie skrzynki, że nawet gazete wyborczą im tam wkładałem i byla taka jak ze sklepu nienaruszona.
Kolejny przykład to dostarczałem prenumerate Piotrowi Góreckiemu
to chyba nie był redaktor naczelny ale dziwnym zbiegiem okoliczności też taki Pan to prenumerował i on posiadał dużą skrzynke, tak wiec bez żadnych zgięć prenumerata wylądowała w skrzynce.
Niestety..były też domy w którym nie dość że skrzynki nie bylo to jeszcze tabliczka "zły pies" w takich przypadkach każda przesyłka powinna być zwracana do nadawcy a adresat powinien być poinformowany jeżeli nie założy skrzynki to listy bedą zwracane. Jednak czesto z dobrej woli listonosza czasami daje i zgina na płot. Nie ma innego wyjścia!! skoro ktoś nie dba o skrzynke to listonosz nie może narażać wlasnego zdrowia aby wchodzić na czyjąś posesje zwłaszcza jak jest tabliczka zly pies.
Radzio twierdzisz że dostajesz gazete delikatnie pogiętą. To nie wina listonosza i nawet nie próbuj sie z nim kłócić, gdyż on nie jest niczemu winien. Delikatne pogięcia występują podczas transportu z AVT do poczty. Takie przesyłki są sortowane i rzeczą normalną jest że czasami mogą wystapić jakieś pogięcia. JEdnak koszt takiej przesylki wynosi tyle ile płącimi za list zwykły
wiec nie oczekujmy cudów zresztą nie jest możliwe każdej przesyłki traktowanie z wielką czulością skoro jest ich tysiące...
tym pogięcią można zapobiec jeśliby AVT zabezpieczało odpowiednio przesylki. Jednak jeśli chodzi o mnie to prenumerata w foli mi odpowiada. Mi to nie przeszkadza
Kolejna sprawa jeśli mamy za małą skrzynke pocztową to listonosz musi zgiąć prenumerate bo inaczej nie włoży do skrzynki. Proponuje zamówienie większej skrzynki wtedy listonosz i wy bedziecie sie cieszyć!!.
Sebastian RCS nic nie pomoze pisanie na skrzynce proszę dostarczyć prenumeraty do rąk własnych. Listonosz nie musi stosować sie do tej prośby, gdyż listy zwykły(do tego zalicza sie prenumerata) powinny być wkladane do sskrzynek pocztowych. Tylko listy polecone odbiera sie osobiście.
Zawsze jeśli komuś to przeszkadza można póść na poczte i tam zalożyć skrytke pocztową opłata 21 zł i masz skrytke do końca
i wtedy prenumerate można odbierać na poczcie
.
Pozdrawiam
Pracowałem właśnie jako listonosz i orientuje się w tej sprawie. Wiec wyprostuje pewne kwestie.
Po pierwsze, jeśli ktoś nie posiada punktu doręczenia czyli skrzynki pocztowej to niestety, ale nie ma praw do żadnej reklamacji.
Ja w swojej praktyce spotkalem wiele domów, które posiadają takie skrzynki, że nawet gazete wyborczą im tam wkładałem i byla taka jak ze sklepu nienaruszona.
Kolejny przykład to dostarczałem prenumerate Piotrowi Góreckiemu
Niestety..były też domy w którym nie dość że skrzynki nie bylo to jeszcze tabliczka "zły pies" w takich przypadkach każda przesyłka powinna być zwracana do nadawcy a adresat powinien być poinformowany jeżeli nie założy skrzynki to listy bedą zwracane. Jednak czesto z dobrej woli listonosza czasami daje i zgina na płot. Nie ma innego wyjścia!! skoro ktoś nie dba o skrzynke to listonosz nie może narażać wlasnego zdrowia aby wchodzić na czyjąś posesje zwłaszcza jak jest tabliczka zly pies.
Radzio twierdzisz że dostajesz gazete delikatnie pogiętą. To nie wina listonosza i nawet nie próbuj sie z nim kłócić, gdyż on nie jest niczemu winien. Delikatne pogięcia występują podczas transportu z AVT do poczty. Takie przesyłki są sortowane i rzeczą normalną jest że czasami mogą wystapić jakieś pogięcia. JEdnak koszt takiej przesylki wynosi tyle ile płącimi za list zwykły
tym pogięcią można zapobiec jeśliby AVT zabezpieczało odpowiednio przesylki. Jednak jeśli chodzi o mnie to prenumerata w foli mi odpowiada. Mi to nie przeszkadza
Kolejna sprawa jeśli mamy za małą skrzynke pocztową to listonosz musi zgiąć prenumerate bo inaczej nie włoży do skrzynki. Proponuje zamówienie większej skrzynki wtedy listonosz i wy bedziecie sie cieszyć!!.
Sebastian RCS nic nie pomoze pisanie na skrzynce proszę dostarczyć prenumeraty do rąk własnych. Listonosz nie musi stosować sie do tej prośby, gdyż listy zwykły(do tego zalicza sie prenumerata) powinny być wkladane do sskrzynek pocztowych. Tylko listy polecone odbiera sie osobiście.
Zawsze jeśli komuś to przeszkadza można póść na poczte i tam zalożyć skrytke pocztową opłata 21 zł i masz skrytke do końca
Pozdrawiam
-
Sebastian RCS
- Użytkownik
- Kontakt:
Ja tego nie powiedziałemjareks91 pisze:Sebastian RCS nic nie pomoze pisanie na skrzynce proszę dostarczyć prenumeraty do rąk własnych. Listonosz nie musi stosować sie do tej prośby, gdyż listy zwykły(do tego zalicza sie prenumerata) powinny być wkladane do sskrzynek pocztowych.
21 złotych. Wg mnie to coś takiego powinno być za darmo.jareks91 pisze:Zawsze jeśli komuś to przeszkadza można póść na poczte i tam zalożyć skrytke pocztową opłata 21 zł i masz skrytke do końca i wtedy prenumerate można odbierać na poczcie
-
Sebastian RCS
- Użytkownik
- Kontakt:
To jest przecież na każdej poczcie!. Dostajesz kluczyk i sam sobie otwierasz na poczcie i sprawdzasz czy ci cos nie doszlo!. Wtedy listonosz nie nosi ci do domu żadnych przesyłek tylko wklada do tej skrytki i tam to leży.Sebastian RCS pisze:Własną skrzynkę na poczcie? Kluczyk? Nie gadaj
To u mnie chyba czegoś takiego nie ma ...
I jak to wygląda skrzynkę sam sobie otwieram i takie tam?
Te 21 złotych, to za ile ta opłata jest?
a te 21 zl to jest do zmiany przepisów
Skoro nie mam co robić to może się wypowiem
.
Ja dostaję prenumerate zawsze 3 dni przed końcem miesięca.
Mieszkam na wsi i żeby lisztonosz się nie męczył (do mnie od skrzynki 1km z czego 0.5km pod sporą górę
).Skrzynka jest spora i listonosz nie ma potrzeby zginać więc przenmerata est w ocenie jakościowej 5 gwiazdek
. Choć dziwie się temu lisztonoszowi bo czasami brama do tego gościa (koło, którego stoi skrzynka) jest czasami otwarta a tam lata pies.
A jak kiedyś prenumerty przez 2tygodnie nie było to wysłałem maila i za 3dni dostałem jeżcze raz.
p.s. Niektórzy ludzie są naprawwde dziwni bo pamiętam jak chodziłem po kolędzie (ksiądz kazałzamknąc psy) to do paru domów na bramie tabliczka "zły pies" a za nią lata bydle ze wzrostem 50cm
. A na bramie zero dzwonków itp. Więc trza było się drzeć
.
Ja dostaję prenumerate zawsze 3 dni przed końcem miesięca.
Mieszkam na wsi i żeby lisztonosz się nie męczył (do mnie od skrzynki 1km z czego 0.5km pod sporą górę
A jak kiedyś prenumerty przez 2tygodnie nie było to wysłałem maila i za 3dni dostałem jeżcze raz.
p.s. Niektórzy ludzie są naprawwde dziwni bo pamiętam jak chodziłem po kolędzie (ksiądz kazałzamknąc psy) to do paru domów na bramie tabliczka "zły pies" a za nią lata bydle ze wzrostem 50cm
Mam małe takie pytanie, przeczytałem w gazecie że "Co miesiąc możesz bezplatnie otrzymać jeden nr archiwalny prenumerowanego miesięcznika.Prześlemy go rzem z prenumeratą"to ja to mam zamówić w jakis sposób czy jak sami mi to dołączą?
I jak mam korzystać z rabatow np na plytki kupując gdzie ja mam to napisać ze chce z rabatem proszę o odpowiedz.
[ Dodano: 31-12-2005, 14:43 ]

I jak mam korzystać z rabatow np na plytki kupując gdzie ja mam to napisać ze chce z rabatem proszę o odpowiedz.
[ Dodano: 31-12-2005, 14:43 ]
ja bym to napisał do działu prenumeraty mailem
tak zamówiłem nr archiwalny
zobaczymy czy dojdzie(mam nadzieje że tak ;]) odpisali mi że nr arch zostanie dołączony do mojej pren ;]
a z tą płytką to jak nie do działu prenumeraty to do sklepu avt(znaczy to działu handlowego
)
poprostu maila ślijcie tam 
edit: no i nr archiwalny doszedł razem z prenumeratką
a z tą płytką to jak nie do działu prenumeraty to do sklepu avt(znaczy to działu handlowego
edit: no i nr archiwalny doszedł razem z prenumeratką
Tu masz odpowiedź http://www.elportal.pl/index.php?module ... 34&meid=66