Ludzie pomocy bo mam exam

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
marcindvd

Ludzie pomocy bo mam exam

Post autor: marcindvd » 12 lut 2003, 21:27

Szukałem w wielu miejscach w ksiażce ale niewiele jest tam informacji na te koknterne zaganienia.
Mam ksiazke elektronika Bolkowskiego i prawie nic tam nie ma !

Potrzebuje po kilka zdań na podane nizej zagadnienia (3-4 zdania)
----------------------------------------------------------
- Rola i właściwości idealnego rezystora w stanie statycznym i dynamicznym układu elektrycznym.
- Omówić rolę i właściwości idealnej cewki pracującej w stanie statycznym i dynamicznym układu elektrycznego.
- Omówić rolę i właściwości idealnego kondensatora pracującego w stanie statycznym i dynamicznym układu elektrycznego.
- Porównać rolę i właściwości idealnych źródeł stałych pracujących w układzie elektronicznym.
- Wyjaśnić zależność funkcyjną prądu dwójnika szeregowego RLC od częstotliwości.
- Wyjaśnić zależność funkcyjną prądu dwójnika równoległego RLC od częstotliwości.
- Omówić obwód szeregowy RLC o charakterze indukcyjnym
- Omówić obwód równoległy RLC o charakterze indukcyjnym
- Omówić obwód szeregowy RLC o charakterze pojemnościowym
- Omówić obwód równoległy RLC o charakterze pojemnościowym
- Omówić objawy występowania rezonansu napięć w ukł. elektronicznym
- Omówić objawy występowania rezonansu prądów w ukł. elektronicznym

Naprawde byłbym bardzo wdzięczny za pomoc i oferuje swoja pomoc w innych nie elektronicznych działach :)))

Jezeli mozecie to poprosze o przesłanie jakis materiałów na mojego maila marcindvd@wp.pl

Pozdrawiam i z góry dziekuje

marcindvd

Post autor: marcindvd » 14 lut 2003, 21:05

to jak nikt nie pomoze biednemu studentowi ????

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 15 lut 2003, 20:02

ODPOWIEDZ