Witam otóż mam potrzebe połączenia odtwarzacz dvd bezpośrednio z monitorem ponieważ mam w pokoju monitor a nie chce kupować specjalnie telewizora raz że miejsca nie ma a drugi że kasy.
Otóż potrzebował bym właśnie takiego kabla który będzie umożliwiał oglądanie dvd na monitorze bezpośednio z odtwarzacza. Monitor ma tylko kabel VGA męski a DVD ma wyjścia euro i s-video(potrzeba będzie ewentualnie złączke vga żeńskie-vga żeńskie).
Co prawda znalazłem kabel Euro-vga ale jest on do tego żeby połączyć karte graficzną bezpośrednio do telewizora ale tam potrzebne jest jakieś oprogramowanie więc to raczej odpada. Prosiłbym o rzetelne odpowiedzi ewentualnie schematy bądź oferty jeżeli taki kabel istnieje.
Przejście z euro na vga
To Ty nie zrozumiałeś odpowiedzi (ja na początku też
). DinthKSC-owi chodzi o to, żebyś do komputera przy którym jest monitor (no chyba że to jest sam monitor) dokupił kartę TV (tuner, a nie kartę z wyjściem video) i poprzez ten tuner odbierał sygnał z odtwarzacza. Moim zdaniem to kiepskie rozwiązanie, bo jak już włączasz kompa (i w ogóle musisz go tam mieć) to lepiej użyć napędu dvd a nie odtwarzacza i na kompie oglądać filmy. Rozumiem Twój problem, ale chyba nie łatwo będzie znaleść sensowne rozwiązanie.
no właśnie chodzi oto żeby to wszystko odbyło się bez komputera powtarzam jeszczeRAZ!c4r0 pisze:To Ty nie zrozumiałeś odpowiedzi (ja na początku też). DinthKSC-owi chodzi o to, żebyś do komputera przy którym jest monitor (no chyba że to jest sam monitor) dokupił kartę TV (tuner, a nie kartę z wyjściem video) i poprzez ten tuner odbierał sygnał z odtwarzacza. Moim zdaniem to kiepskie rozwiązanie, bo jak już włączasz kompa (i w ogóle musisz go tam mieć) to lepiej użyć napędu dvd a nie odtwarzacza i na kompie oglądać filmy. Rozumiem Twój problem, ale chyba nie łatwo będzie znaleść sensowne rozwiązanie.
Mam tylko odtwarzacz dvd i monitor komputerowy.
W tv jest we [shadow=red][glow=red]R[/glow][/shadow] [glow=green][shadow=green]G[/shadow][/glow] [glow=blue][shadow=blue]B[/shadow][/glow] o takich samych parametrach synchronizacji jak w monitorze, ale o innych poziomach logicznych,
czy jakoś tak - czyli będzie potrzebna specjalna przejściówka z kilku rezystorów
czy jakoś tak - czyli będzie potrzebna specjalna przejściówka z kilku rezystorów
no na to wygląda że wkońcu ktoś zrozumiał temat ale konkrety konkretyM@rek pisze:W tv jest we [shadow=red][glow=red]R[/glow][/shadow] [glow=green][shadow=green]G[/shadow][/glow] [glow=blue][shadow=blue]B[/shadow][/glow] o takich samych parametrach synchronizacji jak w monitorze, ale o innych poziomach logicznych,