kto może zostać moderatorem
-
nowy na forum
kto może zostać moderatorem
Jakie są wymagania by zostać moderatorem? Czy każdy, kto się dobrze zna na elektronice, elektrotechnice i w ogóle na technice może zostać moderatorem? Czy moderator musi mieć np. minimalne wykształcenie technika lub magistra? Pytania te w szczególności kieruję do moderatorów i administratora.
uważam, że jeśli będzie taka potrzeba, to zostanie ktoś wybrany przez moderatorów. Napewno musi to być osoba mająca "jakieś" pojęcie o elektronice, ale przede wszystkim musi to być osoba miła, lubiana, zaufana, oraz z jakims bagazem doswiadczen jesli chodzi o moderowanie... myślę, ze wyksztalcenie nie ma tu znaczenia. Ale to ja tak mysle 
To musi być osoba przede wszystkim obeznana w forach i moderce, często bywająca na forum, kulturalna i na poziomie, żeby np rozsądnie wywalać posty
Wiadomo że na forum elektronicznym powinna znać się na elektronice, ale to chyba sprawa drugorzędna. A w ogóle to nie ma żadnych zasad co do tego, admin daje moderkę komu chce 
http://www.edw.com.pl/forum/faq.php#29
Jestem modem na forum ep, nic szczególnego powiem wam szczerze, obowiązek trochę ale jest o.k...
Tzn. nie zawsze...ale to już inna sprawa.
Jestem modem na forum ep, nic szczególnego powiem wam szczerze, obowiązek trochę ale jest o.k...
Tzn. nie zawsze...ale to już inna sprawa.
Ja spełnaim wszystkie wymagania
.
Dowód o doświadczeniu w podpisie
Dowód o doświadczeniu w podpisie
Ostatnio zmieniony 03 lis 2005, 20:29 przez daniel93, łącznie zmieniany 1 raz.
Daniel93
Według mnie instalacja modułu sprawdzania pisowni nie daje dobrych efektów. Względnie dobre (moim zdaniem) efekty uzyskałem na forum trioda.com, które mam zaszczyt moderować poprzez twarde egzekwowanie poprawnej pisowni.
Stoi to co prawda częściowo w sprzeczności ze zdaniem jednego z przedmówców, że "moderator musi być lubiany". Znajdą się bowiem tacy, którym taki obrót sprawy nie przypada do gustu. W związku z nieco innym charakterem tego forum, daleko innym niż forum trioda.com błędy poprawiam tutaj dość rzadko, ażeby nie płoszyć użytkowników...
Stoi to co prawda częściowo w sprzeczności ze zdaniem jednego z przedmówców, że "moderator musi być lubiany". Znajdą się bowiem tacy, którym taki obrót sprawy nie przypada do gustu. W związku z nieco innym charakterem tego forum, daleko innym niż forum trioda.com błędy poprawiam tutaj dość rzadko, ażeby nie płoszyć użytkowników...