Witam, takie czaty jak widać na różnych forach nie działają dobrze.
Ja np. wolę komunikator i mówię to jeszcze raz.
Romowy są archiwizowane i zawsze później moge powrócić do tematu gdy czegoś zapomnę.
Mam też na gg kilku speców których pytam w razie problemu a szukam szybkiej i konkretnej odp.
Owszem, czat może tutaj posłużyć jako zabawa ale rzadko będzie się na nim rozmawiać na głębsze tematy związane z elektroniką.
Po pierwsze:
Wpadnie na czat taki user i zapyta jak zrobić wzmacniacz 100W a nie zna się kompletnie na tym, ale on chce zrobić.
Znajdzie się taki ktoś kto będzie mu pisał wszystko poprzez czat a później całe wypociny znikną?
Czy po chwili ktoś powie:
"Poszukaj na forum... było o tym już duzo razy..."
Po drugie:
Nie ma nas tutaj nigdy dużo ON-LINE, zawsze widzę jak ja jestem z trzema lub czterema osobami z których nie każdy ma czas by przysiąść by porozmawiać na czacie.
Ja np. nie mam na to czasu, a komunikator mam sobie włączony i zawsze może ktoś napisać...
Może uda wam się rozruszać czat, choć uważam to za niezbyt realne - bez urazy.
Po prostu moim zdaniem, za dużo jest osób ktore nie mają czasu na czatowanie, wpadają na forum przeglądną tematy, wypowiedzą się itd. itd. a później zamykają stronę i odwiedzają kiedy im się zachce lub kiedy dostaną odp.
Na forum EP nawet się umawialiśmy na którą godzinę pojawiamy się na czacie.... niestety i to nie wypaliło...
Ludzie nie mają czasu...
Pozdr. for Tasza
czat
czas...wszystko się kurcze rozbija o permanentny brak czasu...
czy IRC wypali...? a licho wie...
ale można zaryzykować...w sumie koszty żadne...
z 'Naszymi Stronami' było podobnie - bardzo długo nic się nie działo, totalna kapa,
a teraz pomału dział ożywa...zobaczymy jak będzie...
ps.
za pozdrowionka - dzięx
czy IRC wypali...? a licho wie...
ale można zaryzykować...w sumie koszty żadne...
z 'Naszymi Stronami' było podobnie - bardzo długo nic się nie działo, totalna kapa,
a teraz pomału dział ożywa...zobaczymy jak będzie...
ps.
za pozdrowionka - dzięx
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
Ja mam pytanie do taszy bo wiem, że zajmuje się IRCem. Chciałbym na swojej stronie mieć czat (IRCa), Passage powiedział, że mam się Ciebie zapytać więc się pytam. Nie wiem jak co mam napisać w htmlu, żeby czat mi zadziałał. Następne pytanie to jak zrobić, żeby co pare sekund strona sama się odświeżała
P.S. To co tu powiem nie dotyczy tematu. Sory za te słowa w tym temacie co mnie ostrzegłaś. Nie wiem co mnie poniosło, ale na pewno więcej się to nie powturzy.
P.S. To co tu powiem nie dotyczy tematu. Sory za te słowa w tym temacie co mnie ostrzegłaś. Nie wiem co mnie poniosło, ale na pewno więcej się to nie powturzy.
Tranzystor pisze:Chciałbym na swojej stronie mieć czat (IRCa), Passage powiedział, że mam się Ciebie zapytać więc się pytam. Nie wiem jak co mam napisać w htmlu, żeby czat mi zadziałał.
w archiwum zip są przykładowe pliki html, które ładują i uruchamiają aplet
automatyczne odświeżanie strony robi się najczęściej w JavaScriptTranzystor pisze: Następne pytanie to jak zrobić, żeby co pare sekund strona sama się odświeżała![]()
po załadowaniu strony, czekasz określoną ilość czasu, potem wymuszasz
przeładowanie strony, generalnie:
taką mam nadzieję...Tranzystor pisze: P.S. To co tu powiem nie dotyczy tematu. Sory za te słowa w tym temacie co mnie ostrzegłaś. Nie wiem co mnie poniosło, ale na pewno więcej się to nie powturzy.
Automatyczne odświerzanie: LINK
-
Piotrek_PxF
- -
Do apletu IRCa nie potrzeba odświerzania co kilka sekund (bo żeby IRC działał, musi być ciągłe połączenie).
Mam taką propozycję, by kanał przenieść na inną sieć:
irc.npircs.pl
Jest tam wielu elektroników - założyli tam kanał ludzie z elektroda.pl i działa to świetnie. Ogólnie to na całej sieci jet przewaga elektroników. Mamy (obecnie) 8 serwerów działających 24h/dobę. Mamy na sieci serwisy.
Mam taką propozycję, by kanał przenieść na inną sieć:
irc.npircs.pl
Jest tam wielu elektroników - założyli tam kanał ludzie z elektroda.pl i działa to świetnie. Ogólnie to na całej sieci jet przewaga elektroników. Mamy (obecnie) 8 serwerów działających 24h/dobę. Mamy na sieci serwisy.