3310 ładuje nawet po odłączeniu ładowarki
3310 ładuje nawet po odłączeniu ładowarki
Witam, wczoraj spędziłem z tym telefonem parę godzin i dupa. Minę dzisiaj jak wstałem miałem taką
. Może napiszę co wymieniłem N200- czyli procesor kontroli ładowania, ccont, czyli power supply, oraz mnóstwo elementów (rezystory, kondzioły) odpowiedzialnych za sterowanie. Efekt jest taki, że po załączeniu ładowania pokazuje że ładuje, a po odłaczeniu ładowarki przestaje, jednak jak właczę telefon to wyskakuje info "ładuje" a po chwili, "nie ładuje" Podłączam ładowarkę i nie ładuje do momentu wyłaczenia fona albo wyjęcia baterii. Jak ktoś coś wie w temacie proszę o pomoc. Pozdro.
Coś wyczaiłem, jak wrócę do domu to sprawdzę. Jest układ V205 (5 nóg) 2 tranzystory w sobie i 4 rezystory. Wczoraj wymieniłem ten układzik, ale nie zauważyłem że emiter idzie do N201 przez rezystor. Jak rezystor bedzie walnięty to może być taki efekt. Baza idzie do CPU na nogę CHAR_CTRL. Gdyby to było uszkodzone to procesor może świrować, zwłaszcza że idzie tam zwrotne na CCUT, i CHARLIM(it). Podziele się wrażeniami jutro. Widzę że jestem sam na GSM, muszę coś z tym zrobić
. Jak ktoś to przeczyta i bedzie miał jakiś pomysł albo miał taki przypadek to niech pisze dziur@interia.pl
witam pepe, brakowało mi forumowiczów, ale stara baza widzę że wraca. Mój przypadek to CPU, a w cholernych nokiach walą klej tak że 3310 pójdzie na częsci. Chciałem go podnieść żeby zobaczyć gdzie nie łączyło(bo i tak już ją spisałem na straty) kulki mi wyszły bokiem-standard, ale tak jest mocny przyklejony do płyty ze nie mogę go wyrwać. Dentysta ze mnie hyhy