dev-c++ a okno dialogowe

Forum dotyczące ogólnie pojętego programowania - algorytmów, struktur danych, narzędzi programistycznych, itp - głównie w kontekście komputerów PC.
ODPOWIEDZ
Michał17
Użytkownik

dev-c++ a okno dialogowe

Post autor: Michał17 » 19 paź 2006, 13:43

jak w dev-c++ dodać okno dialogowe i jak odczytywać z niego info :?:

superjerry
-

Post autor: superjerry » 07 gru 2006, 15:11

Nie wiem (nie pamiętam, bo już tej wersji nie używam), ale w wxDevCpp ver.6.9
(moim zdaniem najlepsza wersja pomimo, że jest już v.6.10) robi się to tak, że tworzysz drugą formatkę, a potem wywołujesz ją funkcją składową (metodą) show().
A informacje jakie chcesz uzyskać możesz albo wpisać do takiego komponentu wxMemo, albo użyć wxLog.

Której wersji używasz?

Michał17
Użytkownik

Post autor: Michał17 » 07 gru 2006, 15:31

temat już trochę nie aktualny bo znalazłem rozwiązanie. w opcjach projektu jest przypisywanie okna stwożonego w innym oknie. A czy wiesz jak wysłać i odebrać znaki przez com i jak ustawić linie z lpt w odpowiedni stan ??

superjerry
-

Post autor: superjerry » 07 gru 2006, 20:08

michal17 pisze:A czy wiesz jak wysłać i odebrać znaki przez com i jak ustawić linie z lpt w odpowiedni stan ??
Tzn.napiszę tak:Wiem (bo mam to opisane w paru książkach) ale nigdy nie pisałem pod to jakiś konkretnych programów.
Co do portu COM: jaki to ma być - taki zwykły czyli szeregowy, czy jakiś wirtualny (np.USB)?- w przypadku USB to w ogóle temat jest dla mnie b.świeży i nie chciałbym nawet mówić, że mogę pomóc, bo mogę co pochrzanić i jeszcze zaszkodzić, ale co do tych innych to mogę przysłać Ci na skrzynkę przykłady programów co znalazłem w necie - z tym że nie są one dokładnie pod wxDevCpp, ale jak ktoś zna C++ to nie ma problemów z przerobieniem ich.
W każdym razie zawsze mogę pomóc (będę się starał).

Podaj mi swój mail (tzn. napisz maila do mnie i tam wpisz).

Pozdro!

P.S. acha - jeszcze jedno - znasz może Assembler? - bo to mi trochę ułatwiło tłumaczenie jakby co.

ODPOWIEDZ